קטגוריות
Uncategorized חגים טבעוני צמחוני

איזה יופי!! עוגת שכבות כרוב ממולא

 

Tali Davidov

עוגת שכבות כרוב ובצל ממולא

מאת – טלי דוידוב

המרכיבים – 
למילוי הכרוב:
1 וחצי כוסות אורז שטוף
2 עגבניות
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
3 עלי סלרי
בצל גדול
2 שיני שום
2 כפות רסק
רבע כוס שמן
רבע כוס מיץ לימון סחוט
תיבול:
1 כף שטוחה מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כף מלאה פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
1 כף מלאה מרק עוף
לרוטב:
בקערה בנפרד שמים 2 כוסות מים חמים ומוסיפים
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כף מרק עוף
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף סוכר
2 כפות רסק.
אופן ההכנה –
קוצצים את הירקות של המילוי , ואת העגבניות מגרדים (אפשר את כל הירקות בבלנדר) . נשים בקערה ביחד עם האורז ונתבל.
מרתיחים בסיר עמוק כרוב לבן ומקלפים כל פעם מה שהתרכך. חוצים לחצי את העלה ומתחילים למלא.
מסדרים בתחתית הסיר עלי כרוב , תפוח אדמה פרוס דק לעיגולים
ומעל שכבת עגבניות פרוסות.
מסדרים את הכרוב הממולא בשכבות.
לאחר מכן שופכים מלמעלה על הממולאים את הרוטב שהכנו לפני ומבשלים כ30-40 דקות על להבה בינונית .
מומלץ בשלב הזה לתת לתבשיל “לנוח” לפחות כחצי שעה לפני שהופכים.
להניח צלחת זכוכית מעל הממולאים בסיר,
ולהפוך את התבשיל לקערה גדולה שיצא כך
Tali Davidov

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version