קובה אורז ללא גלוטן
מאת – ירדנה ג’נאח
המרכיבים –
לבצק הקובה:
3 כוסות אורז
6 כוסות מים רותחים
מעט מלח
כפית שטוחה כורכום
מעט פלפל שחור
ביצה
350-500 גרם חזה עוף טחון
למילוי:
1 בצל גדול קצוץ
חצי קילו בשר בקר טחון
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור
חצי כפית בהרט
אופן ההכנה –
לבשל את האורז יחד עם המים הרותחים והתבלינים.
האורז חייב להיות מעט דביק וזה בסדר להניח בצד לקירור מלא. לאחר שהאורז התקרר יש להוסיף את חזה העוף הטחון והביצה, ולערבב היטב.
למילוי, נשים במחבת עם מעט שמן את הבצל לטיגון עד להשחמה.
להוסיף את הבשר הטחון , ולאחר מכן את הפטרוזיליה והתיבול.
לפרק עם מזלג עד לטיגון מלא, לסנן מנוזלים ולהניח בצד לקירור.
לאחר שהכל מוכן והתקרר לכדי הכנת הקובה , נמלא את הקובות.
אפשר להרתיח את הקובה במרק או לטגן .
בהצלחה ויום נפלא!