קטגוריות
Uncategorized בשר חגים קציצות

ספירלת בשר חגיגית

איזבל אלאשוילי

 

ספירלת בשר המתכון של מלי מאירוב

מאת – איזבל אלאשוילי

המרכיבים – 

5-6 תפוחי אדמה

לקציצות:

חצי קילו בשר טחון

בצל מגורד

כף רסק עגבניות

כפית מלח כפית ופלפל שחור

כפית אריסה

כף שמן

2 כפות פירורי לחם

לרוטב:

בצל קצוץ

10 עגבניות שרי חצויות

חצי גמבה קצוצה

2 שיני שום

2 כפות רסק עגבניות

כפית סוכר

כפית מלח ופלפל שחור

כפית פפריקה חריפה

כף פפריקה מתוקה

 

אופן ההכנה – 

בקערה נשים את הבשר הטחון.

אליו נוסיף את שאר מרכיבי הקציצות ונערבב 3 דקות.

מכניסים למקרר לשעה למנוחה .

בינתיים מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לעיגולים מהצד הצר שוטפים ומייבשים.

בינתיים לסיר עם הרוטב נשים רבע כוס שמן ונטגן את הבצל עד הזהבה.

מוסיפים את עגבניות השרי, והגמבה וממשיכים לטגן.

לאחר מכן מוסיפים את התיבול ואת השום וממשיכים בטיגון,  כדאי לערבב מהר שלא יישרף .

נוריד לאש נמוכה ונוסיף 3 כוסות מים רותחים .

לבשל עם מכסה סגור רבע שעה..

בזמן הזה להוציא את הבשר, לעשות קציצות שטוחות ,

לקחת את פרוסות תפוחי האדמה ולהצמיד לבשר.

לאחר שעשינו כמות אפשר להניח בסיר בזהירות ולהצמיד אחד לשני בסיר בעמידה (מומלץ לעשות את זה כאשר הסיר לא מונח על הגז).

כאשר סיימנו, לכסות בנייר כסף ולהכניס לתנור על 200 מעלות עד ריכוך כ45 דק לפחות.

שמתרכך, להוריד את נייר הכסף ולשים בתנור לעוד מספר דק, לקבלת צבע שחום.

את הסיר אפשר להכין יום לפניי ולמחרת לתנור !!

בהצלחה !!!

 

איזבל אלאשוילי

 

 

חצי קילו בשר טחון.. כף רסק עגבניות.. כפית מלח..כפית פלפל שחור..בצל מגורד.. כפית אריסה.. כף שמן.. 2 כפות פרורי לחם פשוטים..מערבבים 3 דקות ומכניסים למקרר לשעה .. מקלפים 5 תפוחי אדמה חותכים לעיגולים מהצד הצר שוטפים ומייבשים.. בסיר עם רבע כוס שמן..מטגנים בצל קצוץ עד הזהבה..מוסיפים 10 עגבניות שרי חצויות..חצי גמבה קצוצה.. 2 שיני שום ..2 כפות רסק עגבניות.. כפית סוכר.. כפית מלח.. כפית פלפל שחור..כפית פפריקה חריפה..לערבב לפתיחת טעמים.. ואז להוסיף כף פפריקה מתוקה ועליה כפית שמן.. לערבב מהר שלא ישרף ..אש נמוכה ולהוסיף 3 כוסות מים רותחים ..לבשל מכסה סגור רבע שעה..ולהוריד מהגז..להוציא את הבשר ולעשות קציצות שטוחות קצת… לקחת פרוסת תפוח אדמה ולהצמיד לה בשר אבל לא להדביק חח..ולהניח בסיר בעמידה.. וכך הלאה בצורת ספירלה.. להשקות מהרוטב מעל .. לכסות בנייר כסף .. ולהכניס לתנור 200 מעלות עד ריכוך.. שמתרכך להוריד את נייר הכסף לקבלת צבע ואפשר להעביר לגריל..לעוד כמה דקות ..אני מטגנת את הקציצה קצת לפניי זה השריטה שלי.. את הסיר אפשר להכין יום לפניי ולמחרת לתנור

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version