קטגוריות
Uncategorized

רולדת קפה ואגוזים

אורטל מושיקה
רולדת קפה משגעת לפסח 
מאת – אורטל מושיקה
המרכיבים-
4 ביצים מופרדות לחלמונים (צהוב) וחלבונים(לבן)
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
כפית ת.וניל
חצי כוס אגוזים טחונים דק
חצי כוס קמח מצה דק לעוגה/או קמח ללא גלוטן
לקרם קפה :
2 שמנת מתוקה פרווה או חלבי
כוס חלב או חלב קוקוס לפרווה
שקית אינסטנט פודינג וניל
כפית וחצי נס קפה
להמיס עם כף מים חמים
אופן ההכנה –
את החלבונים נקציף עם הסוכר לקצף תפוח ויפה .
לקערית החלמונים נוסיף את השמן ות.הוניל נערבב ונוסיף לקערת החלבונים ונערבב ,על מהירות נמוכה נוסיף את הקמח מצה דק ואת האגוזים הטחונים ,נערבב מעט רק עד להטמעה ,
נרפד תבנית תנור רגילה סטנדרטית בנייר אפיה משומן,
נמרח את הבלילה שווה כל כל התבנית
ונאפה בחום של 190 מעלות כ -עשר דקות עד שמשחים קצת מלמעלה וקיסם יוצא יבש.
נוציא מהתנור נפרוש מגבת ועליה נפזר מעט א.סוכר,
ועליה נשים את הרולדה כשהנייר אפייה כלפי מעלה ,
נמשוך את הנייר אפיה ונגלגל את המגבת יחד עם הרולדה .
נניח בצד לצינון.
בינתיים בקערת מיקסר נשים שמנת מתוקה ,
חלב,אינסטנט פודינג ואת הנס קפה נמיס מעט במים החמים ונקרר ,נקציף לקרם יציב,
נפרוש את הרולדה ,נמרח בצורה אחידה את הקרם ,נגלגל בעדינות רבה לרולדה ,נצפה בקרם שנשאר ,
אפשר לזלף צורות כמו בתמונה ,נפזר אגוזים גרוסים מעל .נשמור במקרר.
פסח שמח ובתיאבון 
אורטל .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version