מתכון לבורקיטס של סבתא שרה ז״ל
בורקס מבית סלוניקאי יווני
בצק מהיר והכי טעים שיש
מאת – Avia Wolf Cohen
המרכיבים-
קילו קמח תופח
(אפשר קילו קמח רגיל עם 2 שקיות אבקת אפייה)
200 גרם חמאה
כוס שמן
כוס וחצי מים חמים
כפית מלח
מילוי –
מה שאוהבים
אפשר גם גבינות
אפשר עם תפוחי אדמה
אפשר לערבב תפוחי אדמה עם גבינות
300 גר’ גבינת אורדה/ריקוטה/קאש/צפתית
200 גר’ פטה לפורר
2 תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים לפירה
אופן ההכנה –
את מרכיבי הבצק נעבד במיקסר או במעבד מזון לבצק חלק.
נעטוף ונכניס למנוחה במקרר חצי שעה.
נערבב את מרכיבי המלית – אפשר רק גבינה ואפשר לערבב תפוח אדמה מבושל -פירה אחד עם הגבינות.
או לעשות רק עם תפוחי אדמה (תוסיפו בצל מטוגן לפירה ,מלח ,פלפל שחור )
לפתוח את הבצק לרדד לעובי חצי ס”מ .
כם חותכן לעשות עיגולים.
לשים מלית במרכז ולקפל לחצי ירח.
למרוח ביצה ולזרות שומשום מעל.
לאפות 180 מעלות בערך חצי שעה עד שתראו זהוב כמו בתמונה
להגיש כמובן חם חם
תגובה אחת על “מתכון לבורקיטס של סבתא שרה מסלוניקי – יצא לי מושלם”
תודה אכין עם הגבינות.למה לא ניתן להפדיס