הדבש הוא מזון טבעי הנוצר בטבע על ידי הדבורים.
הדבורים אוספות את צוף הפרחים באזור הכוורת שלהן.
ואז ומביאות אותו לכוורת .
כאשר המלכה ודבורים אחרות, תפקידן לאחסן את הצוף בתאי חלת הדבש שבכוורת.
כדאי להמתיק את המזון שלנו עם דבש ולמה ?
כי דבש מורכב בעיקר מסוכרים (כמו סוכרוזה, גלוקוזה ופרוקטוזה), אך הוא מכיל גם מגוון אחר של חומצות אמינו, ויטמינים, מינרלים וחומרים פעילים אחרים.
הסוכרים האלה שמכיל הדבש, נספגים בצורה יעילה ומהירה בגוף ויכולים לספק אנרגיה זמינה לגוף.
יתרונות בריאותיים של דבש:
- ספק כוח: דבש מספק סוכרים טבעיים שיכולים לספק אנרגיה מהירה, והוא נחשב למקור מעולה לספק אנרגיה לגוף.
- חומצות אמינו: דבש מכיל כמה חומצות אמינו (חומצה פולית, פניל-אלנין ועוד) שיכולות לתמוך בבריאות הלב, העיכול והחיסון.
- לדבש יש תכונות חיסוניות, מגן על מערכת החיסון בגופנו כמו כן, משמש כמרכיב בטיפוח לעור במוצרים טבעיים כמו מסכות וקרמים.
- פוליפנולים: דבש מכיל פוליפנולים פיטוכימיקלים,, שהם חומרים נוגדי חימצון שחשובים להגנה על תאי הגוף.
- תכונות נוגדות דלקת: הדבש יכול לסייע בהפחתת דלקות בגוף, ומשמש בטיפול טבעי בכמה בעיות בריאותיות כמו כאבים בגרון ושיעול.
- חומרים אנטיבקטריאליים: הדבש יכול להפחית את הגדילה של חיידקים ולסייע בהבראת פצעים והתקלות.
- מינרלים: דבש מכיל מינרלים כמו ברזל, מגנזיום, נחושת וסלניום, שחשובים לתפקוד התקין של הגוף.
- טיפוח עורי: מסכות וטיפוח הבנויות על בסיס דבש יכולות להעניק לעור לחות ורכות.
- הקלה על אלרגיות: ישנן תאוריות שמראות כי הצריכה המתמשכת של דבש מקומי עשויה לסייע בהקלה על תסמין האלרגיה מסיבות שונות.
- עזרה בשינה: דבש מכיל טריפטופן, הוא חומר טבעי שעשוי לסייע בהגברת סרוטונין, שעוזר להירדמות ולשינה טובה
מתכונים עם דבש לראש השנה –
לחצו כאן לקבל את כל המתכונים שלנו עם דבש
והנה כמה מתכונים נבחרים –