קטגוריות
עוגות עוגות פרווה עוגות שוקולד

הסוד לעוגת שוקולד רכה ועסיסית

 

Tikva Ovadia-Moshe

עוגת שוקולד רכה ומאוד עסיסית

ממליצה להכין לכל המשפחה

מאת-  Tikva Ovadia-Moshe

 

המרכיבים-

5 ביצים

כוס ורבע סוכר

שתי שקיות סוכר וניל

שתי כוסות קמח תופח

חצי כוס קקאו+ שתי כפות שוקולית

כפית אבקת אפיה

כוס שמן

כוס קפה נמס ( בלי חלב, כפית נס קפה עם מים חמים )

לציפוי גאנש-

שמנת מתוקה

150 שוקולד מריר

שתי כפות שוקולית

להכין תבנית 28 עגולה

אופן ההכנה-

מקציפים ביצים שלמות עם הסוכר והסוכר וניל

עד שמקבלים קצף תפוח.

מאיטים את המיקסר, מוסיפים שמן , ולסירוגין גם הקפה עם  תערובת הקמח הקקאו והשוקולית  עם אבקת האפייה.

ערבוב איטי וקצר .

מעבירים את הבלילה המוכנה לתבנית משומנת 28.

אופים בתנור שחומם מראש על 160 ל 50-55 דקות אפשר עם קיסם לבדוק שהיא מוכנה.

כשהעוגה קרה מחוררים בעוגה בעזרת קיסם או שיפוד, כדי שהציפוי ייספג גם פנימה כך נוצרת עוגה עסיסית ורכה כשהקרם

מורגש גם בתוך העוגה.

מכינים גאנש-

לחמם שמנת מתוקה במיקרו ולהכניס את השוקולד לחכות דקותיים לערבב ולהוסיף את השוקולית בערבוב עד שמתקבל ציפוי חלק ואז כשהעוגה קרה לצפות בהדרגה שחלק מהציפוי ייספג לעוגה ולהוסיף את שאר הציפוי.

 

8 תגובות על “הסוד לעוגת שוקולד רכה ועסיסית”

עוגה כושית הכי מוצלחת שהכנתי עד היום!!! טעימה,אוורירית,גבוהה,קלה להכנה (כמות של שלוש תבניות אינגליש קייק) תודה רבה 💜

חשבתי שיהיה קל יותר.
מחפשת עוגה שמערבביםהכל ולתנור, מוגבלת בעבודה מסוג זה. אך אין ספק שהיא טעימה……..

שלום רב!
השאלה שלי היא האם יש אפשרות להמיר את כוס השמן בשומן אחר, כגון חמאה?
אני אישית לא אוהבת עוגות עם שמן…
בתודה!
לילך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version