מאפה וניל מבצק עלים
מאת – Mor Vargas
המרכיבים –
בצק עלים חמאה מופשר
לקרם :
500 גרם חלב
7 חלמונים
120 גרם סוכר
כף וניל
65 גרם קורנפלור
אופן הכנה –
את החלמונים והסוכר לערבב יחד , ולאחר מכן להוסיף את הקונפלור ולערבב עד איחוד מלא.
לחמם סיר עם חלב וכף וניל , עדיף וניל משובח (אם אין, שימו תמצית וניל רגילה).
לחכות עד הרתחה , ולשפוך מעט מהחלב המורתח אל תוך תערובות הביצים, הסוכר והקונפלור , ולערבב עד שמקבלים שילוב של טמפרטורה מאוזנת .
לאחר עירבוב מחזירים לסיר את כל התערובת שעירבבתם , ובוחשים בלי להפסיק על אש נמוכה עד מקבלים קרם סמיך וצהבהב .
הקרם אמור להיות סמיך אך לא שרוף .
לאחר מכן מעבירים לקערה מכסים בנליון נצמד ומקררים עד קירור מלא במקרר.
הבסיס למילוי זה בצק עלים קנוי קפוא , חותכים חתיכה בגודל של מלבן , ומרדדים לאורך שיהיה קצת דק.
כל חתיכה מזלפים קרם בפס לאורך כל הבצק , להשתדל לא לזלף יותר מידי כדי שבאפיה לא ינזל הקרם.
מגלגלים את המלבן לפחות ל4 סיבובים ויוצרים רולדה ארוכה.
אמור לצאת בערך בין 4 או 5 רולדות לכמות הקרם שקיים .
להכניס לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות על טורבו ,
עד השחמה מלאה וניתן להסתכל מתחת לרולדות כדי לבדוק שהתחתית גם אפויה , רצוי להפוך את הצד השני טיפה אחרי שהקדימה נאפה כדי לקבל גם טיפה השחמה מתחת.
לאחר אפיה אפשר לשים אבקת סוכר .
חשוב לצנן את המאפה עד מצב פושר לפחות, ואז לחתוך.