עוגת שכבות בצק פריך עם אגוזים וקצפת
מאוד מיוחדת וגם טעימה
אני ממליצה !
מאת – Shani Ben Shimol
המרכיבים –
לבצק:
100 גרם חמאה או מחמאה
חצי כוס סוכר
3/4 + 1 כוס קמח תופח
ביצה
150 גרם אגוזי מלך קצוצים אני שילבתי גם אגוזי לוז
לקרם:
2 שמנת מתוקה
2 כפיות נס קפה
4 כפות סוכר
כף גדושה פודינג וניל
אופן ההכנה –
להכנת הבצק לשים את כל היבשים והחמאה במעבד מזון ואז להוסיף את הביצה.
להוציא למשטח מקומח ולהוסיף את האגוזים.
לחלק לשניים, אני השתמשתי ב 2 תבניות חד פעמי עגולות קוטר 22. לאפות עד להשחמה ב170 מעלות משהו כמו 30 דקות.
את השמנת המתוקה נשים במיקסר ונתחיל להקציף יחד עם הסוכר , נוסיף את שאר המרכיבים ונמשיך להקציף עד לקרם חלק ויציב.
לאחר שהבצק מתקרר , נתחיל לסדר בשכבות, בצק פריך וקצפת ולבסוף מלמעלה ,לפזר אגוזי לוז קלויים (אפשר גם שוקולד מריר מגורר)
בהצלחה !!!