בורקס קרמשניט
זה המתכון שמדברים עליו בכל הרשת
בצק ממולא בקרשניט
המתכון של הקרם המבושל של הסבתות מפעם
מאת – חני קונאשוילי
המרכיבים-
בצק עלים מופשר במקרר.
לקרם –
500 מ”ל חלב
כפית מחית או תמצית וניל
4 חלמונים
3/4 כוס סוכר
שקית סוכר וניל
4 כפות קורנפלור
כף חמאה
לקצפת –
שמנת מתוקה
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
2 סוכר וניל
אופן ההכנה –
הבצק –
לפתוח את כל הבצק על השיש.
לפרוס לריבועים שווים.
לקפל לחצי מתקבל משולש
להניח על נייר אפיה.
להבריש בחלמון + כף חלב.
לפזר סוכר מעל.
לאפות ב 200 מעלות להזהבה מלאה.
לקרר היטב.
לקרם מבושל-
לשים בסיר קטן על האש
500 מיל חלב
כפית תמצית וניל
לערבב בקערה 4 חלמונים
כוס סוכר חד פעמי קר
1 סוכר וניל
4 כפות קורנפלור
לערבב היטב עם מטרפה ידנית.
להוסיף לחלב לא רותח .להמשיך ולבשל
תוך כדי ערבוב עם מטרפה כל הזמן.
***לא לעזוב כי זה נדבק****
עד שנוצרות בועות והתערובת מסמיכה זה לוקח כמה דקות.
להוריד מהאש.
להוסיף כף חמאה.
לערבב היטב.
לשים ניילון נצמד שייגע בקרם אחרת יווצר לנו קרום.
להביא לטמפרטורת חדר.
ואז לשים במקרר.
***אפשר להכין יום מראש**
לקרם:
1 שמנת מתוקה
2 כפות פודינג וניל
2 סוכר וניל
להקציף לקצף יציב.
להוסיף את הקרם המבושל לערבב עם מטרפה ידנית.
לשים בשק זילוף עם צנטר.
לחצות את משולשי הבצק האפויי
לשים קרם בנדיבות על חתיכות בצק העלים.
לפדר באבקת סוכר.
לשמור על מגש ללא מכסה במקרר עד התייצבות הקרם.
בהצלחה חני
4 תגובות על “המתכון ששבר את הרשת – בורקס קרמשניט מהקרם של פעם”
קורים לזה קרם פטיסייר.ושנים מכינים אותו
נכון ועם השמנת זה קרם דיפלומט
גאוני. נשמע פצצה.
רק להפחית סוכר דחוףףףף
תמיד אפשר