איזה סיר נדיר לשבת
סופריטו בקר
משתפת במתכון
מאיה בוראשווילי
המרכיבים-
2 קילו קוביות בשר אונטריב (או צלי כתף )
4-5 תפוחי אדמה לקוביות
4 בצלים פרוסים
מלח
פלפל שחור גרוס
שמן זית
אופן ההכנה –
בסיר סוטאג’
נצרוב את קוביות הבשר בשמן זית עם מעט מלח גס ופלפל שחור .
עד להשחמה מכל הצדדים ונוציא החוצה.
נוסיף את הבצלים ונמשיך לקרמל אותם עד שישחימו טוב טוב.
המלצה להוסיף מעט סילאן.
את תפוחי האדמה מטגנים במחבת נפרדת .
מחזירים את הבשר לסיר עם הבצל ,מכסים את הסיר ומבשלים 2 שעות על אש נמוכה .
לבדוק שיש נוזלים ואם לא להוסיף.
לאחר מכן להוסיף את תפוחי האדמה המטוגנים.
להמשיך לבשל עוד כשעתיים עד שהבשר רך.
להגיש עם אורז