קטגוריות
Uncategorized עוף קציצות

איך טעים – קציצות עוף עם מנגולד ולימון כבוש סיר פצצה

אילנית בניזרי
איך טעיםםםםם קציצות עוף עם מנגולד (סלק ירוק) ולימון כבוש, טעם פיקנטי דלישזזזז
מאת – אילנית בניזרי
המרכיבים – 
לקציצות :
חצי קילו חזה עוף טחון/פרגית טחונה
תפו”א קטן מגורד וסחוט מנוזלים
בצל מגורד
כף כוסברה קצוצה
כף פטרוזליה קצוצה
כף עלי סלרי קצוצים
2 כפות פירורי לחם רגילים/קמח מצה
2 כפות שמן
1/4 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית בהרט
1/4 כפית פלפל שחור טחון
מלח
לרוטב:
חבילת עלי סלק ירוק/מנגולד
בצל פרוס לרצועות
3 שיני שום כתושות
כף לימון כבוש
2 עגבניות מגורדות
4 פלפל שאטה חריף יבש
1/4 כוס שמן
1/2 כפית כורכום
כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כמון
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
כף אבקת מרק עוף
כוס מים רותחים
אופן ההכנה – 
לערבב היטב את כל מרכיבי הקציצות ולהכניס למקרר להתייצבות לחצי שעה .
לאחר מכן, בידיים משומנות לגלגל קציצות ולצרוב על פלנצ’ת פסים כדקה מכל צד ולהניח בצד.
את עלי הסלק נשטוף היטב, נפריד את הגבעול מהעלה, ובעזרת קולפן נקלף את סיבי הגבעול ונקצוץ את הגבעולים, את העלים נקצוץ גס.
בסיר סואטג’ נטגן את הבצל עד להזהבה, נוסיף את השום, הכורכום והפפריקה ונערבב לפתיחת טעמים.
נוסיף את העגבניות, את הסלק והלימון הכבוש ונערבב לדקה.
לאחר מכן נוסיף את יתרת המרכיבים והקציצות, נבשל על להבה נמוכה כחצי שעה.
במידה והרוטב חריף ניתן להוסיף כפית סוכר ולבשל לעוד 5 דקות .
בהצלחה !!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version