רולדת תמרים ואגוזים
מגולגלות מבצק פריך
פשוט נמס בפה מושלמות לאירוח
תברכו אותי על כל ביס שתטעמו
באהבה רויטל זניש
*לבצק*
*סוד קטן וחשוב*
בצק פריך לא אוהב חום ידיים
המרכיבים-
4 ורבע כוסות קמח מנופה
200 גרם חמאה/ מחמאה רכה לפרווה
חצי כוס שמן קנולה
3/4 כוס מיץ תפוזים
כפית גדושה אבקת אפיה 1 סוכר וניל
כף גדושה אבקת סוכר
*למלית*:
( ניתן למלא כל מילוי שאוהבים )
ממרח תמרים
כפית קינמון
1 סוכר וניל
כוס אגוזי מלך קצוצים
אופן ההכנה-
1. במיקסר עם וו גיטרה
מערבבת את החמאה, שמן, מיץ תפוזים, סוכר וסוכר וניל.
מנפים קמח ואבקת אפיה יחד, ומוסיפים בהדרגה.
לשים עד שנוצר בצק אחיד.
זוכרים שאמרתי בצק פריך לא אוהב ידיים, רצוי לא ללוש יותר מידי .
מחלקים ל – 4 כדורים עוטפים בניילון נצמד ומשהים במקרר למשך שעה.
2. מערבבים היטב את חומרי המלית יחד (חוץ מהאגוזים).
ומחלקים את המלית ל – 4 צלחות בכמות שווה ל – 4 כדורים.
3. מרדדים כל כדור בצק בין 2 ניירות אפייה לעלה מלבני דק, מורחים רבע מהתערובת תמרים ומפזרים מעל רבע מהאגוזים הקצוצים, ומגלגלים בעזרת נייר אפיה לרולדה.
מעבירה את הרולדה עם הנייר האפייה
על התבנית של התנור למשך חצי שעה למקפיא כדי שהרולדה יקבל צורה יפה לפני החיתוך.
ממשיכה עם שאר הכדורי בצק לרדד ומקפיאה אותם לכמה דקות (כ – 15 דק’ עד חצי שעה בערך).
מוציאה מהמקפיא וקורצת בעזרת חותכן או סכין, לא לחתוך עד הסוף, כשהעוגיות יוצאות מהתנור ומתקררות מסיימים את החיתוך עד הסוף ( כ- 10 עוגיות מעל רולדה – תלוי בגודל שרוצים).
5. אופים בתנור שחומם מראש בחום של 170 מעלות כ- 20 דקות עד הזהבה.
מצננים מעט ומפרידים בעזרת סכין.
6. בוזקים אבקת סוכר.
בהצלחה!! רויטל זניש