סיר לוהט לשבת ולחגים שקדי עגל ומוח🌶
מתכון של רוזי אסוס
המרכיבים –
2 יחידות מוח
חצי ק”ג שקדי עגל
כורכום
שיני שום
פלפל אדום גמבה 1,2 לרצועות
פלפל חריף סודניות לפי טעם
חצי כף מרק עוף
צרור כוסברה
כף פפריקה
אופן הכנה –
לנקות היטב מגידים ולהכשיר 2 יחידות מוח
וחצי ק”ג שקדי עגל.
לשלוק את המוח הנקי עם מעט כורכום למשך 10 דקות .
לסנן ולקרר מעט ולפרוס לפרוסות של כ2 ס”מ.
לבשל במים רותחים את שקדי העגל עד ריכוך עם מעט כורכום,לקרר ולפרוס.
לסדר בסיר שטוח שיני שום שלמות ופלפלים אדומים ולאדות עם מעט שמן.
להוסיף כפית כורכום
חצי כף אבקת מרק
והמון כוסברה.
לסדר את המוח והשקדים בשכבה אחת.
להוסיף מעט מים רותחים
עד לכיסוי ועוד 5 ס”מ.
לבשל בערך 20 דקות עד חצי שעה ולהשאיר מעט מהרוטב.
לפתוח בחצי כוס שמן פפריקה מתוקה/חריפה.
לתת לפפריקה לשקוע
ולשפוך רק את השמן
מעל.
לבשל עוד כ 5 דקות.
בהצלחה ובתאבון❤