קטגוריות
Uncategorized בשר

מתכון לפקיילה – כי בא לי חמין ירוק

רותי בוקרא

מתכון לחמין ירוק

נקרא פקיילה או טבחה בסלק

מאת – רותי בוקרא

המרכיבים –

קילו וחצי -2 קילו בשר לחמין – שפונדרה, שריר, כתף 5

עצמות רגל/מח (לא חובה אך מוסיף המון טעם)

2 כוסות שעועית מושרית ללילה

כוס חומוס מושרה ללילה

2 בצלים גדולים חתוכים גס

ראש שום

2 כפות גדושות תמצית פקיילה (מנגולד/תרד מטוגן בחום נמוך למשך זמן רב)

2 חבילות מנגולד

5 תפוחי אדמה

כפית כורכום

כפית כמון

אופן ההכנה – 

בסיר גדול , נכניס את הבשר והבצל ונשחים במעט .

נשים את תמצית הפקיילה, נתבל ונוסיף את שאר המרכיבים .

נכסה במים ונעביר לרתיחה .

בשלב הזה כדאי לתת לסיר להמשיך להתבשל לפחות שעה , ולאחר מכן להעביר את הסיר לתנור ללילה בחום נמוך מאד .

זה פשוט מעדן , בתאבון!!!

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version