סיר שוקייים עוף, תפוחי אדמה ואפונה עדינה
מאת – אילנית כרבי
המרכיבים –
קילו שוקיים של עוף
בצל קצוץ לקוביות קטנות
5-6 תפוחי אדמה חתוכים לעיגולים
2 כוסות אפונה עדינה
2 כפיות שום כתוש
כף כורכום
כוס וחצי מים רותחים עם כף א.מרק עוף
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כף סילאן
אופן ההכנה –
ננקה , נשטוף ונסנן את חלקי העוף (אני שמתי שוקיים, אפשר לשים גם כרעיים)
בסיר רחב נטגן מעט את חלקי העוף ונניח בצד.
באותו הסיר נוסיף מעט שמן ונטגן את הבצל,
כשזה זהוב נוסיףאת השום הכתוש.
לאחר מכן נשים את הכורכום, ונוסיףאת תפוחי האדמה ונטגן קלות.
נוסיף את חלקי העוף שוב, נשפוך לבפנים את האפונה ואת המים עם א.מרק העוף
נתבל במלח והפלפל השחור ונשים את הסילאן.
נבשל על אש נמוכה עד שתפוחי האדמה רכים והעוף מוכן.
5 דקות לפני הסוף אפשר לפזר פטרוזליה יבשה, מומלץ זה מוסיף!
שימו לב אם יש צורך להוסיף מים אז להוסיף מים רותחים מהצד ובשום אופן לא לערבב את התבשיל אולא רק עם כף לשפוך מהרוטב על התבשיל
בתאבון!!