קטגוריות
בשר קציצות ראש השנה

קובה פטנט – זה טריק גאוני , מתכון קל ומהיר

 

גלית חיים

 

קובה פטנט – טריק גאוני

משתפת את המתכון –  ירדנה ג’נאח

כשהבן אומר אמא בא לי קובה…

אחת ושתיים פושטת ידיים ומכינה את הקובה ״פטנט ״ של נונו ג׳רי …תגידו זה לא קובה ,זה כן קובה … יעידו האוכלים והסיר ניגמר … אליפות של קובה וכן בתהליך מאוד מאוד קצר .

המרכיבים –

1/4 קילו בשר טחון

1 בצל קצוץ

1/4 חבילה פטרוזיליה

1 עלה כרפס קצוצים

לערבב עם הבשר יחד עם

מלח ,

פלפל שחור ובהרט לקובה –

לצפות : בקערית 1 ביצה

בקערית שניה : סולת

אופן ההכנה –

לערבה תערובת בשר וליצור כדורים קטנים .

לקחת כדור בשר למרוח עליו מעט מביצה (לא להכניס לביצה פשוט מריחה קלה ) לגלגל בסולת

ושוב מעט מהביצה ושוב סולת,כך פעמיים.

להניח על מגש או ישר לזרוק לרוטב .

לקובה דלעת –

לטגן בסיר בצל ,עלי כרפס פרוס ,להוסיף דלעת חתוכה לקוביות.

להוסיף מלח ,פלפל, מרק עוף וכף רסק עגבניות .

מים ואז את הכדורים .

חצי שעה עד שהדלעת רכה.

לרוטב לקובה סלק –  לגרד סלק אדום לתוך סיר ואת השני לחתוך לבשל במים עם מעט שמן 2 עלי כרפס וכף רסק עד לריכוך .

מלח , סוכר ולימון לפי טעמכם האישי .

תשתמשו בתרכיז רימונים שווה יותר ❤️

להכניס את הקובות לבישול   בהחלט שווה❤️תודה נונו ג׳רי

2 תגובות על “קובה פטנט – זה טריק גאוני , מתכון קל ומהיר”

בוקר טוב אליהו.כבר שנתיים אני עושה את זה.אחלה פטנט.יוצא טעים.גם בפסח השתמשתי עם קמח מצה יצא משגע.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version