קטגוריות
עוף

מוקפץ עוף וערמונים מושלם לארוחת צהריים!

אילנית בניזרי
מוקפץ עוף וערמונים מושלם לארוחת צהריים!
מאת – אילנית בניזרי
המרכיבים – 
חצי קילו חזה עוף פרוס לרצועות דקות
חבילת נודלס
1 בצל סגול או רגיל פרוס לרצועות
2 שיני שום כתושות
2 כפות סילאן
כפית תבלין צ’ילי או פפריקה
4 גזרים לרצועות דקות
רבע כרוב לבן לרצועות
4 ענפי סלרי לרצועות כולל עלים
פלפל חריף אדום לרצועות ללא גרעינים
גמבה אדומה וגמבה צהובה לרצועות
2 שקיות ערמונים בואקום
פטריות חתוכות או שימורים או טרי
2 כפות רוטב סויה
חופן שומשום
אופן ההכנה – 
בסיר עם מים רותחים נבשל את הנודלס לפי הוראות היצרן , נסנן ונשים בצד.
בסיר שטוח נטגן בצל עם 3 כפות שמן עד להזהבה ,
נוסיף לטיגון קצר את השום הכתוש
נוסיף את חזה העוף ונתבל בכפית תבלין צ’ילי או פפריקה ובסילאן. להקפיץ את החזה עוף עד לשינוי צבע.
להוסיף את הפטריות והערמונים ולהקפיץ דקה ,נפזר מלח ופלפל שחור גרוס ,נוסיף את שאר הירקות ונקפיץ.
נכסה את הסיר עד לריכוך הירקות ,נשים את הסויה ואת הנודלס המבושל וערבב היטב.
מלמעלה נפזר שומשום לקישוט נבשל לעוד 5 דקות לספיגת טעמים , בישול סהכ כחצי שעה לערך.

בקטנה כמה טיפים להכנת מוקפץ עוף מושלם – 

 

חתכו את העוף והירקות לגודל אחיד כדי שיתבשלו באופן שווה.

אל תטגנו את העוף יותר מדי, אחרת הוא יתייבש.

השתמשו בתבלינים וברוטב איכותי.

תטעמו את המנה לפני ההגשה ותקנו תיבול לפי הצורך.

ניתן לגוון את המנה על ידי שימוש בסוגים שונים של עוף, ירקות ורוטבים.

בהצלחה!!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version