זה ממכר תזהרו – כדורי תמרים לצד רפאלו
מאת – Riki Cohen Wandratsch
משמאל בתמונה
כדורי ”רפאלו” – כדורי שוקולד לבן וקוקוס עם שקד בפנים
המרכיבים –
80 גרם שמן קוקוס
300 גרם שוקולד לבן
200 מ”ל שמנת מתוקה
200 גרם קוקוס טחון
250 גרם שקדים מולבנים
קוקוס לקישוט
אופן ההכנה –
ראשית, ממיסים בסיר קטן בחום בינוני נמוך את השוקולד ושמן הקוקוס, לא לבשל!
כשהתערובת נמסה מוסיפים שמנת וקוקוס לערבוב קצר ומסירים מהאש.
מקררים כשעה עד שעתיים כדי שהתערובת תיהיה קשה ונוחה לעבודה.
אחר כך לוקחים כמות של בערך כפית מהתערובת ומשטחים על היד, מניחים שקד ומגלגלים לכדור.
מגלגלים את הכדור בקוקוס ושומרים בקופסא במקרר.
מהכמות הזו יוצאים כ 80 כדורים.
התערובת עדינה ו”מתחממת” בידיים מהר, עדיף להוציא בכמויות קטנות ולהשאיר את השאר במקרר כדי שיהייה יותר קל לגלגל.
מימין בתמונה
כדורי תמרים
המרכיבים –
חבילה 500 גרם תמרים מג’הול מגולענים בואקום
100 גרם שקדים טחונים או קצוצים דק
כף סילאן
לטעם שוקולדי – כף גדושה קקאו לאפייה (לא חובה)
קוקוס טחון
אופן ההכנה –
מערבבים הכל ביד, טוב טוב בתוך קערה.
יוצרים כדורים (אם רך מדי להוסיף עוד קצת שקדים טחונים) מגלגלים בקוקוס (או בשקדים או אגוזים טחונים),
שומרים במקרר!
בהצלחה!!!