עוגת פרג נוסטלגית
יש לי את המתכון למעלה מ 20 שנה.
העוגה פרווה והפרג לא טחון כל ביס מתפצפץ בפה תענוג לחיך.
בקיצור שווה הכנה.
מתכון משתפת שפרה אזולאי
המרכיבים-
2 כוסות קמח
שקית אבקת אפייה
סוכר וניל
3/4 כוס סוכר
100 גר’ פרג – לא טחון – כמובן שטרי
כוס מיץ תפוזים
3/4 כוס שמן
5 חלמונים
גרידה מתפוז
5 חלבונים
קורט מלח
3/4 כוס סוכר (אפשר חצי כוס או פחות לפי טעם )
אופן ההכנה –
מקציפים את החלבונים עם 3/4 כוס סוכר וקורט מלח לקצף יציב.
מערבבים את היבשים לפי הסדר הרשום למעלה בקערה .
טורפים בקערה אחרת את כל החומרים הרטובים לפי הסדר שמופיעים למעלה
להוסיף לקצף החלבונים בתנועות עטיפה לסירוגין פעם מקערת הרטובים ופעם מקערת היבשים.
עד לאיחוד כל הבלילה.
לשמן תבנית סיר פלא 26.
לפזר קצת סוכר מעל השימון
למזוג את הבלילה לתבנית .
לאפות בחום 160 מעלות כ- 50 דקות
כמובן זה תלוי בתנור שלכם .
עד שהעוגה יציבה.
לאחר שהתקררה ניתן לחלץ
להגיש עם אבקת סוכר למעלה
עוגה מושלמת
7 תגובות על “עוגת פרג נוסטלגית כל ביס מתפצפץ בפה הודות לסוד שלי – תענוג לחיך”
אימאלה זאת העוגה שהיו מביאים לנו
בבית ספר ואני בת58 שתבינו
בדיוק
תחליפי כוס קמח בסולת.
תוסיפי כוס אגוזים טחונים.
לאחר האפייה לשפוך סירופ סוכר עם תמצית זהר.
ח ג י ג ה.
רשום פעמיים 3/4 כוס סוכר האם זה בסדר?
כן סה”כ כוס וחצי – אפשר להפחית לכוס ורבע
האם העוגה מתאימה להקפאה
כן