קטגוריות
בשר חגים ראש השנה

כך מכינים בדיוק תבשיל מוח חריף לפי מתכון של סבתות

Hagit Hogi

 

מוח חריף אש…מאכל מבית אמא לחגים

עבודה לא קלה אבל שווה את המאמץ

הכמויות מתאימות לשני קילו מוח עגל

מתכון מאת – חגית חוגי

המרכיבים-

2 קילו מוח

רבע כוס חומץ

פפריקה

מתוקה וחריפה

כמון

2 ראשים שיני שום

4 פלפלים אדומים גמבה

פלפלים חריפים לפי טעם

כף לימון כבוש

כוסברה טרייה

כף מרק עוף

אופן ההכנה –

 

נשטוף המוח היטב ונכניס להרתחה עם רבע כוס חומץ. החומץ שומר עליו שישאר לבן.

נבשל עשרים דקות נוציא ונקרר.

ננקה את המוח מהקרום הדקיק שעוטף אותו נשתמש עם סכין חדה  ננקה את הקרום היטב ואת הנימים. צריך סבלנות. משתלם בסוף.

בסיר סוטאג’ נמוך נשים בנדיבות שמן

כף פפריקה מתוקה חצי כף כורכום.. חצי כף כמון… חצי כף פפריקה חריפה.. שיני שום שלמות משני ראשים. נפתח התבלינים בשמן. נוסיף  פלפלים אדומים (גמבות)..

נוסיף פלפלים חריפים – אני שמתי חמישה פלפלים כולל הגרעינים אצלי אוהבים חריף..

נוסיף לימון כבוש כף גדושה. נוסיף מים בערך שתי כוסות ונסגור הסיר לרבע שעה עשרים דקות בערך.

נשגיח מידי פעם שלא יחסר מים וננער בעדינות. בינתיים נפרוס המוח לפרוסות לא עבות ולא דקות ונניח אותם בסיר בצורה מסודרת..

נשקה הפרוסות ברוטב.

נפזר כוסברה טרייה לפחות צרור שלם.

ניתן הרתחה נוספת.

נוסיף כף של מרק עוף נטעם ונתקן טעמים.

בשלב זה ניתן להוסיף עוד כוס מים רותחים.

נבשל בערך עשרים דקות עם מכסה סגור ועשר דקות אחרונות נצמצם הרוטב בלי מכסה.

נפזר שוב כוסברה ממש כמה דקות לפני הסוף.

אני מוסיפה שלוש כפות של מטבוחת פלפלים שאני מכינה ומקפיאה.

כמובן ניתן לוותר.

ניתן להוסיף פלפל שאטה טחון גם כן להדגשת החריפות.

בהצלחה וחג שמח לכל בית ישראל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version