קסם של לחמניות – לחמניות ממולאות “פריקסה”
מאת – אושרת אלון גנות
המרכיבים –
לבצק:
קילו קמח
6 כפות סוכר
2 כפות שמרים יבשים
כף מלח
2.5 כוסות מים פושרים
רבע כוס שמן
למלית:
תפו”א מבושל
ביצה קשה
מטבוחה
לימון כבוש
טונה
זיתים
פלפל חריף
כל אחד מה שהוא אוהב
לציפוי:
ביצה טרופה עם מים
חופן שומשום
אופן ההכנה –
בקערת המיקסר שמים את כל מרכיבי הבצק מלבד השמן ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
להוסיף לאחר מכן את השמן ולתת לבצק לתפוח בצד מכוסה.
לאחר שהבצק תפח , מלקים לכדורים ומרדדים כל כדור.
ממלים את הלחמנייה באיזה מלית שרוצים, וסוגרים היטב ויוצרים כדור לחמנייה יפה .
מניחים על תבנית עם נייר אפייה, מעבירים להתפחה עד הכפלת הנפח.
לפני האפייה מברישים בביצה ומפזרים שומשום
ואופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות כחצי שעה עד שהלחמניות שחומות ויפות .
בהצלחה!!