קטגוריות
חגים סלטים צמחוני

כרוב סגול כמו בסופר – ולמה כדאי לכלול כרוב סגול בתפריט?

גולדי רחל זגורי
כרוב סגול כמו בסופר – ולמה כדאי לכלול כרוב סגול בתפריט?
מאת – גולדי רחל זגורי
המרכיבים – 
כרוב סגול קטן
3/4 כפית מלח
3 כפות גדושות מיונז איכותי איזה שאתם אוהבים
3 כפות מיץ לימון
כפית סילאן או מייפל (לא סוכר ולא דבש)
אופן ההכנה –
ראשית חותכים את הכרוב לרצועות דקות מאוד, כמה שיותר דק יותר טוב, אפשר להעזר כמובן בסכין , אך אפשר גם במנדולינה או מעבד מזון עם אופציה של מנדולינה.
את החלק הלבן באמצע לא מכניסים לסלט.
לאחר שסיימנו לחתוך את הכרוב מעבירים לקערה גדולה.
ממליחים את הכרוב, מערבבים ונותנים לכרוב לנוח ולהיכבש מהמלח במשך 30 דקות.
כן, השלב הזה קריטי לריכוך הכרוב! 
לאחר מכן סוחטים היטב עם הידיים את הכרוב,
על מנת לרכחו ולהיפטר מעוד נוזלים קיימים.
מוסיפים את שאר המרכיבים לקערה ומערבבים היטב.
מניחים בצד או במקרר לפחות לחצי שעה טועמים תיבול ומתקנים במידת הצורך.
בקטנה על כרוב סגול – 

למה כדאי לכלול כרוב סגול בתפריט שלנו?

הכרוב הסגול מסייע לשמור על בריאות כלי הדם ולהפחית את הסיכון למחלות לב.

ויטמין C המצוי בכרוב הסגול תומך במערכת החיסון ומסייע בגוף להילחם בזיהומים.

נוגדי החמצון בכרוב הסגול מסייעים להאטת תהליך ההזדקנות של העור.

ויטמין A בכרוב הסגול חיוני לבריאות העיניים ושומר על ראייה טובה.

הכרוב הסגול עשיר בסיבים תזונתיים התורמים לתחושת שובע ומסייעים לתפקוד תקין של מערכת העיכול.

לעוד מתכוני סלטים לחצו כאן!

2 תגובות על “כרוב סגול כמו בסופר – ולמה כדאי לכלול כרוב סגול בתפריט?”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version