פטנט קל לגרעיני הרימון בתוך סלט טאבולה משגע
מאת – Navit Moshe
המרכיבים –
כוס בורגול עבה
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן נענע קצוצה
בצל סגול קצוץ
3-4 גבעולי בצל ירוק קצוץ
גרעיני רימון מרימון אחד
חופן חמוציות
כפית מלח
מעט פלפל שחור
2 לימונים סחוטים
אופן ההכנה –
ראשית, בוררים את כוס הבורגול, כדי לוודא שאין חרקים/אבנים וכו׳.
שמים בקערה ושוטפים היטב פעמיים.
לאחר מכן משרים במים חמים למשך כשעה, לפעמים קצת יותר עד שהבורגול מתרכך.
מסננים את המים ומעבירים לקערה יבשה.
קוצצים את הפטרוזיליה, הנענע, הבצלים הירוקים והבצל הסגול ומוסיפים לקערה.
מוסיפים את המלח, הפלפל השחור ומיץ הלימונים.
רק לאחר התיבול מוסיפים את הרימון והחמוציות.
בתאבון !
פטנט נוח להוצאת גרעיני הרימון.
לחלק את הרימון לשתיים ולהקיש על גב הרימון עם כף בעדינות ולהחזיק עם היד השנייה את הרימון מלמטה, כך יוצאים הגרעינים בקלות.