קטגוריות
Uncategorized

הקדמנו את חנוכה – הסופגניות הראשונות שלנו

צפנת קורדובה
הקדמנו את חנוכה
כי בא לנו סופגניות
מאת –  צפנת קורדובה
המרכיבים- 
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
כוס סוכר
כף תמצית וניל
2 ביצים
כפית מלח
רבע כוס שמן
כ- 2 כוסות מים
אופן ההכנה –
נשים את כל המרכיבים לפי הסדר בקערת המיקסר עם וו לישה .
נלוש הכל יחד עד שנגיע לבצק חלק וגמיש.
ניתן לבצק לתפוח כשעה.
ללוש שוב ונחכה 10 דקות
נכדרר כדורים לגודל של סופגניות.
נניח אותם על ריבועי נייר אפייה גזור.
לתת תפיחה של כשעה עד להכפלת נפח.
לחמם שמן לטיגון עמוק שמתאים לסופגניות בסיר רחב.
ולטגן משני הצדדים
טמפרטורה מומלצת לטיגון סופגניות 165-170
לשים על אש בינונית
מילוי –
ריבת חלב ,ריבה רגילה שוקולד וכו’

טיפים להכנת סופגניות

  • קמח: קמח מנופה יספק לבצק מרקם אוורירי יותר.
  • שמרים: שמרים טריים או יבשים איכותיים הם המפתח לתפיחת הבצק.
  • חלב: חלב פושר יעזור לשמרים להתעורר לחיים.
  • שמן: שמן צמחי בטמפרטורה הנכונה יבטיח סופגניות זהובות ופריכות מבחוץ ורכות מבפנים.

הכנת הבצק:

  • טמפרטורה: הקפידו על טמפרטורה נכונה של החומרים. חומרים חמים מדי עלולים להרוג את השמרים, וחומרים קרים מדי יאטו את התפיחה.
  • לישה: לישו את הבצק היטב עד שיהיה חלק וגמיש. לישה יסודית תפתח את הגלוטן ותעניק לבצק מרקם אוורירי.
  • תפיחה: הקפידו על זמן תפיחה מספיק. הבצק צריך להכפיל את נפחו.
  • מניעה: לאחר התפיחה הראשונה, הכניסו את הבצק למקרר לחצי שעה. זה יעזור לבצק לשמור על צורתו בזמן הטיגון.

טיגון הסופגניות:

  • טמפרטורה: חממו את השמן לטמפרטורה הנכונה (כ-170 מעלות צלזיוס). שמן חם מדי יגרום לסופגניות להישרף מבחוץ מבלי להבשיל בפנים, ושמן קר מדי יספח שמן רב.
  • כמות: טגנו את הסופגניות בכמות קטנה בכל פעם, כדי לא להוריד את טמפרטורת השמן.
  • זמן טיגון: טגנו את הסופגניות מכל צד עד להזהבה.
  • ספיגת שמן: הניחו את הסופגניות המוכנות על נייר סופג כדי להסיר עודפי שמן.

מילוי ואפייה:

  • מילוי: מילאו את הסופגניות במילוי המועדף עליכם (ריבה, קרם פטיסייר, שוקולד וכו’) בעזרת מזרק קונדיטוריה.
  • אפייה: אם אתם מעדיפים סופגניות אפויות, הכניסו אותן לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס למשך כ-20 דקות, או עד להזהבה.

טיפים נוספים:

  • סבלנות: הכנת סופגניות דורשת סבלנות. הקפידו על כל שלב בתהליך.
  • ניסוי וטעייה: אל תתייאשו אם לא הצלחתם בפעם הראשונה. כל אחד יכול ללמוד להכין סופגניות מושלמות עם קצת תרגול.
  • הוספת טעמים: ניתן להוסיף לבצק תמציות טעם שונות, כמו וניל, לימון או תפוז.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version