אמא שלי ז”ל הייתה מכינה את העוגה הזו לעיתים קרובות
לפעמים הייתה מורחת בפנים ריבה וקוקוס, לפעמים, קצף נס קפה
כל פעם בוורסיה אחרת
כדי לשמר את הזיכרון של הטעמים שלה אני משחזרת את המתכונים
כי לא את כולם השכלתי לרשום
יצא מדויק בטעמים
והמתכון נפלא מתאים לתבנית 28 עגולה
מאת – לילך גדיש
המרכיבים-
*לבצק *
4 חלמונים
3.5 כוסות קמח
כף שמרים יבשים
200 גרם חמאה או מחמאה
רבע כוס מים חמימים
כפית תמצית וניל
1 סוכר וניל
1 אבקת אפייה
אופן ההכנה –
מערבבים יחד ולשים ומכינים מכל מרכיבי הבצק , בצק רך ונעים, משמנים אותו היטב עם מעט שמן שמים בקערה נותנים לו לנוח לפחות שעה . מחלקים ל 4 כדורים, שמים אותם לנוח 10 דקות נוספות.
לקצף
4 חלבונים,
כוס סוכר
2 כפות נס קפה.
קורט מלח
מקציפים את החלבונים עם הסוכר , קורט מלח לקצץ יציב אבל לא מרנג, כלומר קצף שכשמנסים להפוך את הקערה הוא לא נופל . מקפלים פנימה 2 כפות נס קפה עלית רגיל , לא מגורען .
טוחנים 150 גרם אגוזי מלך .
ההכנה
מרדדים את הכדורים ל 4 עיגולים דקים.
משמנים תבנית , מניחים מעליה נייר אפייה בהתאם לקוטר של התבנית
שמים את השכבה הראשונה של הבצק שרידדנו , שמים שליש מתערובת הקצף ואז מפזרים למעלה אגוזים, שמים מעל שכבה נוספת של בצק ושוב, שכבת קצץ ואגוזים קצוצים מעל, שוב שמים את הכדור הנוסף שרידדנו ושכבת קצף ואגוזים, עכשיו שמים מעל שכבה אחרונה של הבצק, מורחים ביצה מעל מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 בערך 45 דקות או עד שמשחים .
מחכים שיתקרר , מפזרים מעל אבקת סוכר.
תהנו .