קטגוריות
חלבי עוגיות

מתכון בצק פריך נדיר ל-4 סוגי עוגיות

Ilana Buchris
מתכון בצק פריך נדיר ל-4 סוגי עוגיות
מאת – Ilana Buchris
מהבצק הזה תוכלו להכין סוגי עוגיות שונים בפרט עוגיות מגולגלות בממרחים הבאים:
-מגולגלות ממרח חלווה/ ממרח תמרים אגוזים וקינמון
וגם תוכלו להכין
-סהרונים עם אגוזים קצוצים
-שוקולד צ’יפס
המרכיבים – 
200 גרם חמאה/מחמאה
1/2 כוס שמן
1/4 כוס סוכר
3/4 כוס מים
שקית אבקת אפייה
קורט מלח
4 כוסות קמח
אופן ההכנה – 
בקערת המיקסר נערבב את החמאה עם היבשים, לאחר מכן נוסיף את המים ואת השמן ונעבד מעט את הבצק רק עד קבלת בצק אחיד ונעצור.
לעטוף בניילון ולהעביר למקרר לפחות לחצי שעה.
לחלק את הבצק ל- 4 ולרדד כל אחד בנפרד על נייר אפייה,נשתמש כל פעם בחלק אחד והשאר לשים במקרר עד שיוצרים ממנו עוגיות.
ל2 חלקי הבצק הראשונים
למרוח ממרח חלווה/ ממרח תמרים.
בתמרים נפזר אגוזים ומעט קינמון טחון.
לגלגל לרולדה ולסמן את הרולדה לעוגיות עם סכין, לא לחתוך עד הסוף.
בחלק הבצק ה3 שמתי אגוזים קצוצים ועשיתי ממנו סהרונים.
יוצרים מהבצק עיגולים קטנים ומהם נחשים קטנים , ומהם יוצרים את העוגיות סהרונים.
בחלק הבצק ה4 – הוספתי כפית שוקולית וכוס שוקולד צ’יפס.
את כל העוגיות נעביר לתבנית עם נייר אפייה
ונאפה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ- 20 דקות או עד הזהבה קלה.
כשמתקרר, לחתוך את העוגיות ולפזר אבקת סוכר.
בהצלחה!
לעוד מתכוני עוגיות לחצו כאן!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version