קטגוריות
טבעוני סלטים

איך מכינים לימון כבוש – התבלין של החיים

 

מירב זריהם

זה אחד מהתבלינים הכי טעימים שיש

ובואו תראו כמה קל להכין אותו

 

הכנת לימון כבוש

בעדיפות לימונים אורגנים מהעץ ללא ריסוס.

החיים נותנים לך לימונים תעשי לימון כבוש.

מתכון  מאת מירב זריהם

בוחרים לימונים צהובים ויפים.
שוטפים אותם .

 

המרכיבים

כ – 20 לימונים

מלח גס

אופן ההכנה

פורסים את הלימונים  לפרוסות בעובי סנטימטר אחד.
לאחר מכן מסדרים בקערה בשכבות כאשר לא לשים פלח על פלח (ראו בתמונות).


בין כל שכבה לשכבה מפזרים בנדיבות מלח עבה.
מכסים את הקערה בנייר כסף ליומיים ,לאחר יומיים מערבבים את הקערה בצורה כזאת שכל מה שלמטה יעלה למעלה ומכסים שוב לעוד יומיים (חוזרים על כך 3 פעמים).
לאחר מכן מסדרים בצנצנות מעוקרות (עבודה קשה אבל אני מוציאה את החרצנים ,נותנים מרירות).
מסדרים בצנצנת בצורה שלא ישב פלח על פלח (בצורה כמו בתמונות).
את הצנצנות ממלאים שווה בשווה במיץ הלימון שנשאר בתוך הקערה ואת שאר הצנצנת ממלאים מים.
מערבבים טוב שהכל מתערבב ומחלחל פנימה ,סוגרים ליומיים שלושה וזה מוכן לאכילה.
ככל שישב יותר בצנצנת ככה הקליפה יותר תהיה רכה.

מאחסנים במקרר

יש כאלה המוסיפים ללימון כבוש תבלינים כמו פפריקה ,אריסה וכו’

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version