מתכון ללביבות מחמאר – לביבה מוצלחת וטעימה בטירוף
מאת – נאוה מלכה
מאת – נאוה מלכה
המרכיבים –
4 תפוחי אדמה מבושלים עם הקליפה
2 גזרים מקולפים ומבושלים
3 ביצים
בצל קצוץ
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
3 כפות קמח מצה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כפית אבקת מרק עוף
כפית כורכום
אופן ההכנה –
לאחר בישול תפוחי האדמה והגזר ,
חשוב שתפוחי האדמה יהיו יבשים לגמרי.
אפשרי לשים בתנור ולייבש אותם לאחר שקילפנו אותם.
את תפוחי האדמה למעוך גס ואת הגזר לחתוך לקוביות קטנות לתוך קערה גדולה.
להוסיף לקערה את הבצל הקצוץ ועשבי התיבול.
את הביצים לטרוף היטב בצד יחד עם התבלינים ורק לאחר מכן להוסיף לקערה הגדולה.
לערבב היטב יחד עם הקמח מצה ולהניח בצד.
את הלביבות נטגן במבחת עם שמן חצי עמוק .
נייצר לביבות עגולות ודקום ונטגן בשמן חם עד שהן מעט משחימות מכל צד.
להעביר לרשת ניקוז עודפי שמן ולהגיש חם.
בתאבון!