זאת עוגת הסבתותשל פעם עם מילוי נדיב של תפוחי עץ
מאת – הודיה אוזן
המרכיבים –
תבנית עגולה 24 ס”מ
10 תפוחי גרנד סמית
מיץ מלימון אחד
חצי כוס סוכר חום כהה (אפשר גם סוכר לבן אם אין)
כפית קינמון
לבלילת העוגה:
3 ביצים
כוס סוכר
3/4 כוס שמן
כפית תמצית וניל
כוס ורבע קמח
כפית אבקת אפייה
רבע כפית אבקת סודה לשתיה
כפית קינמון
אפשרי להגשה – גלידת וניל וסירופ מייפל
אופן ההכנה –
תחילה,
מקלפים את כל התפוחים וחותכים לפרוסות דקות,
מערבבים בעדינות בקערה עם מיץ הלימון, הסוכר החום, והקינמון.
מניחים את התפוחים בצד ל10 דקות שיגירו נוזלים.
להכנת בלילת העוגה נתחיל לטרוף את הביצים והסוכר בקערה גדולה.
לאחר מכן נוסיף את השמן ואז את שאר מרכיבי העוגה עד איחוד ונעצור.
משמנים את תבנית האפייה או מרפדים בנייר אפייה,
שמים את התפוחים בתבנית ללא הנוזלים
ושופכים את הבלילה על התפוחים.
אופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות טורבו למשך שעה ועד שקיסם יוצא יבש ממרכז העוגה.
בתאבון!