קטגוריות
עוגות עוגות שמרים

קראנץ שמרים דאבל שוקולד

נופר זבדה

שמרים שוקולד

מפוצצת בשוקולד

כמות לתבנית אינגליש לעוגה אחת

ממליצה להכפיל ולהכין 2 עוגות כאםה

המרכיבים –

לבצק
250 ג קמח (2כוסות פחות 3כפות)
4 גר שמרים יבשים

40 גרם (4 כפות) סוכר

50 גרם חמאה רכה

ביצה

75 מ”ל חלב (1/3 כוס) 1/2 כפית תמצית וניל

קורט מלח

מלית שוקולד קקאו
75ג חמאה/מחמאה
75ג סוכר
35ג קקאו

שוקולד שאוהבים
נוטלה /השחר מה שאוהבים

מי סוכר
חצי כוס מים
חצי כוס סוכר
‎אופן ההכנה-
בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר, חמאה, ביצה, חלב, וניל ומלח ולשים במשך 10-12 דקות עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש.
מכסים את הקערה ומתפיחים במשך 1-2 שעות עד שהבצק מכפיל את נפחו.
עדיף התפחה במקרר כי יותר נוח לעבוד עם בצק קר !

מלית שוקולד קקאו
בקערה להמיס במיקרו

אחרי שהבצק תפח לקמח את המשטח עבודה
לפתוח למלבן גדול ודק למרוח את מלית השוקולד קקאו על חצי מהבצק לקפל את הבצק לחצי
לקמח שוב את המשטח עבודה לפתוח שוב את הבצק למלבן ,למרוח כל סוג שוקולד שאוהבים ולגלגל להשים את הגליל במקפיא רבע שעה בערך
לחתוך באמצע את הגליל לגלגל לבורג להכניס לתבנית אינגליש קייק להכניס את העוגה לתנור שמחומם מראש ל170 מעלות 40-45 דקות

בסיר קטן
ממיסים סוכר ומים
בסיום האפייה לשפוך את מי הסוכר על עוגה חמה
***להשים לב לא לשפוך יותר מידי מי סוכר ****

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version