קטגוריות
עוגות

עוגת תפוחים בשכבות כמו של פעם

חני קונאשוילי
עוגת תפוחים בשכבות כמו של פעם
מאת – חני קונאשוילי
המרכיבים – 
10 תפוחים ירוקים
חצי כוס סוכר
מיץ מלימון אחד
כפית קינמון
לבצק:
5 חלמוני ביצה
1 מחמאה
כוס מיץ תפוזים
כף תמצית וניל
2 וחצי כוסות קמח תופח
3/4 כוס סוכר
אופן ההכנה – 
תחילה נכין את תערובת התפוחים.
נקלף את התפוחים ונחתוך באיזו צורה שאוהבים,
ונבשל בסיר יחד עם הסוכר ומיץ הלימון עד אשר כל הנוזלים מתאדים – חשוב לערבב כל הזמן של ידבקו לסיר.
לאחר שמוכן, להוריד מהאש ולשים את כפית הקינמון ולקרר.
להכנת הבצק נכניס את כל מרכיבי הבצק למיקסר עם וו גיטרה ונערבב עד איחוד על המרכיבים לבצק.
בתבנית עוגה (תבנית 26) מעט משומנת נשים 3/4 מכמות הבצק ונשטח לדפנות התבנית.
נכניס לתנור שחומם מראש ל170 מעלות ונאפה כ20 דק’ עד שמוכן בגוון בהיר.
להוציא את הבצק מהתנור ועל הבצק החם לשים את התפוחים
ומעל באופן שווה את הבצק שנותר.
להחזיר לתנור, ולאפות עד להזהבה מלאה של הבצק – חצי שעה לפחות.
להוציא לקרר ולהגיש עם אבקת סוכר.
בהצלחה!
לעוד מתכוני עוגות לחצו כאן!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version