אמאל’ה ואבאל׳ה!!
כמה שזה טעיםםםםםם!
עוגת קראמבל תפוחי עץ
מאת – בת שבע מירון
המרכיבים –
תבנית עגולה נשלפת קוטר 20-22
חבילת חמאה/מחמאה
ביצה
1/4 כוס סוכר
קורט מלח
שקית סוכר וניל
שקית אבקת אפייה
2.5 כוסות קמח
למילוי תפוחי העץ:
4 תפוחי סמית’ מקלופים וחתוכים לקוביות קטנות
6 כפות סוכר
כפית קנמון טחון
3 כפות מים
אופן ההכנה –
בתחילה נשים בקערה את המחמאה עם הסוכר, הביצים וסוכר וניל ונערב היטב.
להוסיף את הקמח ואבקת האפייה וללוש רק עד שהחומרים יתאחדו. לא ללוש יותר מידי כדי לשמור על פריכות הבצק שיוצא מאוד עדין.
לחלק את הבצק ל -2 חלקים, כדור גדול וכדור קטן ( הכדור הקטן לקראמבל שמלמעלה).
לשים נייר אפייה קצת יותר גדול מקוטר התבנית ולרפד את התחתית.
לשטח בעדינות את כדור הבצק הגדול בתבנית לגובה של סנטימטר וחצי.
בשלב הזה להעביר למקפיא לחצי שעה.
בנתיים לכדור הקטן נוסיף עוד 1/2 כוס קמח ונלוש היטב.
את כדור הבצק הקטן נעביר גם כן למקפיא לחצי שעה.
לאחר שחצי שעה חלפה נאפה את הבצק בתבנית בחום של 180 מעלות כ-15 דקות עד השחמה קלה.
בזמן אפיית הבצק נכין את מלית התפוחים.
לשים בסיר על אש גבוהה את כל מרכיבי המלית,
ולבשל את תפוחי העץ עד ריכוך ועד שלא ישארו נוזלים כמעט כלל. לערבב בעדינות בכף עץ במהלך ההכנה.
לקרר היטב.
להוציא מהתנור את תחתית העוגה ולשים מעל בעדינות את תפוחי העץ המבושלים והקרים.
לגרד בפומפיה מלמעלה את כדור הבצק הקטן ולהכניס לתנור לאפיה נוספת של רבע שעה.
להוציא ולפדר באבקת סוכר.
בהצלחה!