העוגה שמככבת אצלי בראש השנה – עוגת עוקץ הדבורה פרווה!
מאת – Shiran Hadad
המרכיבים –
(כוס חד”פ שתייה חמה למדידה)
לעוגה:
3 ביצים
כוס שמנת צמחית
3 שקיות סוכר וניל
שקית אבקת אפייה
כוס ורבע קמח
כוס סוכר
1/2 כוס שמן
לקצפת:
2 מיכלי שמנת צמחית
1 אינסטנט פודינג וניל
לציפוי האגוזים/שקדים:
5 כפות סוכר
כף דבש
כף נס קפה
3 כפות שמנת צמחית
20 גרם מחמאה
200 גרם אגוזי מלך/שקדים פרוסים
אופן הכנה –
לחמם תנור מראש לחום של 175 מעלות.
בקערה גדולה או מיקסר נקציף את הביצים עם הסוכר וסוכר הוניל ולאחר מכן נוסיף את שאר המרכיבים.
נשפוך את בלילת העוגה לתבנית משומנת בקוטר 24 ס”מ ונאפה במשך 25-30 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
בנתיים ניגש להכנת הקצפת וציפוי האגוזים.
להכנת הקצפת נקציף במיקסר את המרכיבים עד לקבלת קצפת אחידה ונעביר לקירור.
להכנת ציפוי האגוזים:
נמיס את כל המרכיבים בסיר קטן על אש נמוכה ונוריד מהאש.
לאחר מכן נוסיף את האגוזים הקצוצים ונערבב.
לאחר שהעוגה התקררה, נעבור לשלב בניית העוגה.
נחצה את העוגה ל2 בעזרת סכין בעדינות מרבית,
ונמרח או נזלף בצורה אחידה את הקצפת.
לסגור את העוגה ולשפוך מעל את ציפוי האגוזים ולהכניס למקרר עד הגשה.
בהצלחה ובתאבון!!