עוגת טורט לימון
טעימה ונמסה בפה
כוכבה אילוז
המרכיבים-
תבנית מלבנית 24/34(אפשר גם בעגול תבנית אנג’ל 26)
6 ביצים גדולות
2 כוסות קמח תופח – או קמח עם שקית אבקת אפייה
1 1/2 כוסות סוכר
כוס שמן
2/3 כוס מים עם 1/3 תרכיז לימון (או מיץ לימון טבעי )
1/2 קליפת לימון מגורדת גס +מיץ מחצי לימון(תפוז)
2 שקיות סוכר וניל
אופן ההכנה –
להפריד את הביצים.
להקציף את החלבונים עם הסוכר אחרי שהקצף מתייצב להנמיך
את פעולת המיקסר .
להוסיף את החלמונים ואחר כך את שאר החומרים בהדרגה .
להעביר לתבנית.
אפייה על חום 170 מעלות 1/2 שעה או יותר ( הזמנים משתנים בין תנור לתנור) .
.
בהצלחה