עוגיות מעמול נדירות הנוצרים מכינים לחג הפסחא מתכון מאת – leyam elias nasrallah המרכיבים – קילו קמח (אפשר להוריד כוס ולשים סולת במקום ). שקית אבקת אפיה מוסטיקא ( mustakh ) 5-6 יחידות לטחון תבלין מחלב כף קטנה לטחון כוס מים 600 גר חמאה 350 גרם תמרים מעט אגוז מוסקט אופן הכנה- קמח ואבקת […]
לחמניות שום זה טעים פחד לא מפסיקים לאכול מאת – דבורה אוזנה המרכיבים- קילו קמח מנופה שתי כפות שמרים יבשים כפית גדושה סוכר חצי כוס שמן זית כ- 2 וחצי עד שלוש כוסות מים כף מלח תערובת שום- שום כתוש תערובת עשבי תיבול שמן זית קצת מלח גס מערבבים ומברישים מעל לחמניות לפני האפייה ומיד […]
קציצות קבב בשר הכנתי – מטוגנות אם רוצים לשים על האש לא לשים ביצה וקמח בתערובת מאת – עדינה בטש המרכיבים- בצל מגורד חצי קילו בשר טחון עם שומן קצת כף פירורי לחם או קמח מצה ביצה צרור עלי פטרוזיליה קצוצים לתבל בפפריקה אדומה ופלפל שחור מלח קצת בהרט אופן ההכנה – נערבב הכל […]
פשטידת קישואים קלה אותה אני המון מכינה הכי טעימה שיש הכינה – Shimonnina Cohen המתכון מהספר של קובי בר עם קצת שינויים המרכיבים- 5 קישואים גדולים מגורדים גס 4 בצלים גדולים מגורדים גס כוס קמח כפית אבקת אפיה חצי כוס מים/או חלב חצי כוס שמן 3 ביצים פלפל שחור מלח אופן ההכנה – את […]
רולדת קפה ואגוזים
רולדת קפה משגעת לפסח מאת – אורטל מושיקה המרכיבים- 4 ביצים מופרדות לחלמונים (צהוב) וחלבונים(לבן) חצי כוס סוכר חצי כוס שמן כפית ת.וניל חצי כוס אגוזים טחונים דק חצי כוס קמח מצה דק לעוגה/או קמח ללא גלוטן לקרם קפה : 2 שמנת מתוקה פרווה או חלבי כוס חלב או חלב קוקוס לפרווה שקית אינסטנט פודינג […]
הלביבות הכי טעימות של פסח פסטל, בסטיל,בנטש, קובה פטטה יש להם הרבה שמות מאת – דנה סלמן המרכיבים- קילו תפוחי אדמה מבושלים 3 ביצים חצי כוס קמח מצה /קמח תפוחי אדמה מלח פלפל תבלינים – כמו כורכום אפשר להוסיף מילוי- 1/2 קילו בשר בקר טחון בצל קצוץ מעט מלח, פלפל שחור ותבלינים כמו בהרט קצת […]
סלט ירוק עלים ירוקים, סלונובה. מאוד עשיר שמוגש לשולחן חג מאת – מעיין פוגל המרכיבים- עלי בייבי ירוקים חסה סלנובה חופן עגבניות שרי חתוכות ל 4 פרוסות דקות של תפוחים גראני סמיט (הירוק החמוץ). חופן תאנים או ענבים אדומים חתוכות ל 4. לרוטב- מיץ מלימון אחד, מיץ מחצי תפוז, כף חומץ בלסמי. מעט פקאן […]
המופלטה שלי ! מתכון פשוט וקל למימונה תרבחו ותסעדו מאת – סילביה צרפתי המרכיבים- 1ק”ג קמח מנופה, כפית שמרים יבשים, 1כף סוכר כפית מלח רבע כוס שמן מים פושרים אופן ההכנה- לתוך קערה לשים כוס מים פושרים, את השמרים ,כף קמח , וכף סוכר , להמסה, להוסיף את הקמח ,המלח, והשמן, ומים פושרים בהדרגה ,ללוש […]
לביבות תפוחי אדמה מבית אמא זה הפסח שלי המתכון באדיבות ענת חן הכינה מאיה בוטראשווילי המרכיבים- 8 תפוחי אדמה מבושלים 4 ביצים 4 כפות קמח מצה 3 כפות קמח תפוחי אדמה מלח פלפל מעט כורכום בצל מטוגן /רגיל קצוץ מגורד דק כוס קמח מצה לציפוי. אופן ההכנה – לקלף את תפוחי האדמה ולמעוך לפירה. […]
צלי עוף עם כרפס וקוביות תפוח אדמה . מאת – אסנת זכאי המרכיבים – חצי צרור כרפס פרוס בצל אחד גדול חופן עלי נענע 2-3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות 2-3 חתיכות כרעיים או ירכיים (אפשר כל עוף שרוצים, ואפשר גם קציצות) מים רותחים תבלינים: כפית גדושה כורכום חצי כפית כמון רבע כפית בהרט […]