מניפת דלורית צלוייה בתנור זה קל וכל כך טעים ובריא המתכון של Daniel Lea Ben Yair המרכיבים- דלורית חצוייה שמן זית שום כתוש או שום גבישי לפי טעם טימין מלח אופן ההכנה – לקחת דלורית לחתוך אותה באמצע ולהפוך אותה שהחור שלה כלפי למטה , לחתוך בעזרת סכין חדה פרוסות דקות לא עד […]
קציצות עוף מטריפות ברוטב אדום מאת – אתי אסתי זוהרהמרכיבים –חצי קילו חזה עוף טחוןצרור פטרוזיליה קצוצה דקבצל בינוני מגורד דקתפוח אדמה קטן מגורד דקמלח ופלפל שחור לפי הטעם כפית ראס אלחנות/בהרטכפיתפפריקהחצי כפית כורכוםמעט שמן *בלי ביצה ובלי פירורי לחם !!! זאת לא טעות ! רוטב אדום לקציצות :2 כפות שמן קנולהכף גדושה פפריקה4 שיני […]
מתכון קל למרק נהדר עם עדשים וגמבה מאת אבי שריד המרכיבים – כוס עדשים אדומות . כוס אורז 2 גמבות 2 בצלים מלח פלפל שחור כמון פטרוזיליה אופן ההכנה- לשטוף היטב עדשים והאורז ולסנן ממלאים סיר עם מים בערך 9 כוסות , לוקחים שתי גמבות ושתי בצלים טוחנים במיקסר ומוסיפים מלח פלפל […]
עוגת גבינה בייתית הכי קלה וטעימה בלי משחקים מאת – אביבית חלילי המרכיבים – 750 גרם גבינה לבנה 2 גביעי שמנת חמוצה 1 שקית סוכר וניל 2 כפות קמח תופח 3 כפות אבקת פודינג וניל 3 כפות קונפלור כוס סוכר 7 ביצים אופן ההכנה – תחילה, להפריד את הביצים ולהקציף את החלבונים עם כוס […]
סלט מלפפונים ירוקים וצנונית עם שמיר סלט ביתי חמצמץ ומתובל בשום ושמיר בתוספת צנוניות שמעניקה לסלט מעט חריפות מאת צביה אורן סלט פשוט מרענן וטעים. המרכיבים- 4 מלפפונים שטופים ופרוסים לטבעות דקות 2 צנוניות פרוסות לטבעות דקות 1/2 בצל סגול פרוס דק חופן קטן של שמיר קצוץ […]
פשטידת תרד וגבינות בחושה וקלה עדינה בטש המרכיבים- גבינה לבנה 5% / 9% גביע יוגורט 150 גרם גבינה צפתית קשה מגורדת 150 גרם גבינה בולגרית קשה מפוררת 100 גרם גבינה צהובה מגורדת 100 גרם מוצרלה מגורדת 3 ביצים חבילת תרד טרי גדולה (לאחר השריה במים חמים וצינון) 3/4 כוס קמח תופח קורט פלפל שחור […]
עוגת שיש אהובתי
עוגת שיש זו העוגה האהובה עלי וזו משו מיוחדת ומוצלחת מאוד מתכון עפ”י דינה חיים המרכיבים- 6 ביצים כוס וחצי סוכר – אפשר להפחית רבע כוס כוס שמן כוס מיץ תפוזים 2 וחצי כוסות קמח שקית אבקת אפייה קורט מלח לשיש- 2 כפות קקאו 3 כפות שוקולית אופן ההכנה – ביצים בטמפרטורת […]
לביבות לאטקס הכי טעימות שיש
התחילה עונת הלביבות חנוכה מתקרב והנה מתכון קל וטעים מאת לריסה המרכיבים- 10 תפ” א גדולים 2 ביצים מלח פלפל שחור אופן ההכנה – לגרד את תפוחי האדמה על פומפיה. לסחוט את הנוזלים . להעביר לקערה ולערבב עם ביצים מלח ופלפל. לחמם שמן לא עמוק במחבת שטוחה ולטגן משני הצדדים להשחמה אין […]
עוגת תפוחים חלומית עם פירורי קראמבל תענוג של עוגה המרכיבים- 200 חמאה או מחמאה 3 כוסות קמח חצי כוס סוכר שקית אבקת אפיה 2 חלמונים קורט מלח וניל גרידה של לימון למילוי – 7-10 תפוחי עץ לקלף חצי כוס סוכר 50 גרם חמאה או מחמאה כף קינמון חופן צימוקים- אופציה כף קורנפלור אגוזי מלך […]
מרק כרוב עם גזר כמה פשוט וטעים
מרק כרוב עם גזר ותפו”א טעים ומחמם מתכון מאת לינדה אמגר המרכיבים- תפו”א גדול קלוף וחתוך לקוביות קטנות גזר גדול קלוף ומגורד גס בצל בינוני קצוץ לקוביות קטנות 1/3 כרוב קצוץ לרצועות דקות כ- ליטר ורבע – ליטר וחצי מים חצי כפית כורכום רבע כפית כמון כפית רוטב סויה כפית אבקת מרק עוף רבע […]
