מתכון לפלפל ממולא בתנור- אילנית כרבי אחרי שתכינו תתעלפו מהטעם ממליצה בחום מתאים גם לפסח הנרכיבים – בצל רסק עגבניות קטן כוסברה פטרוזיליה קצוצה כוס אורז כף מרק עוף פלפל לבן אופציה – להוסיף כרבע קילו בשר טחון אופן ההכנה – בצל גדול , חתוך לקוביות לטגן היטב . כשהבצל מזהיב נוסיף קופסא […]
מתכון מנצח וקל לעוגה מושלמת לשבת מאת – שרית מוסקוביצ’י עוגת תפוזים בחושה ללא הפרדת ביצים הכל בקערה אחת מיקסר ידני המרכיבים- 4 ביצים (L) 1 כוס שמן 1 כוס מיץ תפוזים טרי 1 כוס סוכר 2 שקיות סוכר וניל 2.5 כוסות קמח רגיל 1 שקית אבקת אפייה גרדת תפוז (2 תפוזים) קוקוס לקישוט 2 […]
עוגיות מקרוד תוניסיות הן לא רק מאפה מתוק, אלא גם זיכרון טעים של מסורת משפחתית חמה. לקראת חג הפורים, זה הזמן המושלם להתכנס עם המשפחה, להכין את העוגיות האלה ביחד, וליהנות מטעמים מתוקים שמחממים את הלב. עוגיות מקרוד, או מקרוט, הן עוגיות מסורתיות שמקורן בצפון אפריקה, במיוחד באזור לוב (טריפולי). עוגיות המקרוד הן חלק בלתי […]
עוגת שקדים חמאתית, עם שמנת חמוצה, קוקוס ולימון. עולם של טעמים, ללא סוכר וללא גלוטן. רוצו עכשיו להכין מהממת המרכיבים – 4 ביצים 4 כפות סוויטנגו או תחליף סוכר אחר (או סוכר רגיל חצי כוס ) 100 גר’ חמאה רכה 80 גרם קוקוס גרוס 80 גרם שקדים טחונים 100 גרם שמנת חמוצה 27% גרידת […]
קישואים ממולאים ברוטב חמצמץ צמחוני המתכון של אריאלה המרכיבים- 4 קישואים עגולים 2 קישואים מאורכים ,חצויים מלית : לערבב יחד בקערה : 2 כוסות מידה אורז עגול מבושל חצי בישול עם 3 כוסות מים 1 קופסה עגבניות מרוסקות במיץ כף גדושה רסק עגבניות חופן נדיב עלי סלרי קצוצים דק דק 4 שיני שום כתושות […]
כל מגש העוגיות מאותו בצק
כל הטוב הזה מאותו בצק בצק פריך נהדר וטעים תכינו ממנו שלל עוגיות לפורים המרכיבים – 4 כוסות קמח אבקת אפיה שקית סוכר וניל 4 כפות סוכר קורט מלח חצי כוס שמן חצי כוס מים/או מיץ תפוזים 200 גרם חמאה או מחמאה מומסת קלות. אופן ההכנה – לשים במיקסר כל המרכיבים .ללוש לבצק חלק. […]
עוגת שכבות קוקוס וריבה היא לא סתם קינוח, היא מסע בזמן אל שולחן השבת של סבתא, אל החגים המשפחתיים ואל רגעים מתוקים של אושר. כל שכבה בעוגה מספרת סיפור, טעם של פעם, של חום ואהבה. במיוחד לכבוד פורים המרכיבים- לתחתית 2 כוסות קמח 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות /מחאה מרגרינה רבע כוס […]
מתכון לעוגת תפוחים בחושה המידות הם בכוס מידה אוניברסלית 240 מיי”ל. המרכיבים- 4 תפוחים מיץ לימון כפית קינמון חצי כוס סוכר כוס תה 4 ביצים חצי כוס סוכר 2 סוכר וניל כוס וחצי קמח תופח 3 כפות קוקוס כוס שמן אופן ההכנה – לקלף ולחתוך לקוביות קטנות 4 תפוחים . לשים מיץ מחצי […]
עוגת שוקולד נוסטלגית של אמא אסתר עוגה מנצחת !!!! אמאל’ה איזה עוגה רוצו להכין מבטיחה לא תחליפו אותה . יוצאת גבוהה רכה פשוט טעימה מאת – הילה עמנואל המרכיבים- 7 ביצים 150 גר’ שוקולד מריר 1/3 כוס קקאו כוס חלב 300 גר’ חמאה כוס סוכר כוס ו- 3/4 קמח שקית אבקת אפייה קמצוץ סודה לשתייה […]
המתכון לעוגיות הקוקוס מאת שונטל אשר שנשארים לכם חלבונים מהבצק של אוזני המן תכינו מרנג המרכיבים- כוס חלבונים 2 וחצי כוסות סוכר קורט מלח 2 סוכר וניל 5 כוסות קוקוס אופן ההכנה – שמים את החלבונים בקערת מיקסר עם הסוכר והוניל וקוטר מלח. מניחים מעל בן מארי (סיר עם מים רותחים ) ומקציפים […]