ברד פודינג – קינוח קלאסי ברד פודינג הוא קינוח חם ומנחם שמקורו באירופה. הקינוח מבוסס על לחם יבש או שאריות לחם, שאותן משרים בתערובת של חלב, ביצים, סוכר ותבלינים, ולאחר מכן אופים. התוצאה היא מעין פשטידה מתוקה ועשירה, בעלת מרקם רך ונימוח. זהו קינוח משביע וטעים במיוחד, שמהווה פתרון נהדר לניצול שאריות לחם. ברד […]
כאדה – מאפה מחבת במילוי גבינות וירק המרכיבים – לבצק – 300 גרם קמח, מנופה 1/2 כף שמרים יבשים כף סוכר 4 כפות שמן זית 3/4 עד כוס מים 1/2 כפית מלח למלית גבינה ותרד לערבב יחד – עלי מנגולד החלק הירוק לקצוץ היטב או חבילה עלי תרד לקצוץ דק 3 בצל […]
כל גבינייה מקבלת תשומת לב . מכינים אחת אחת בצורת קוראסון. מאת חני קונאשוילי גביניות של חני האלופה המרכיבים– לבצק: חצי כוס סוכר 500 גרם קמח כף שמרים כוס חלב פושר 100 גרם חמאה רכה ביצה מילוי – לערבב הכל יחד אריזה גבינת טוב טעם 250 גרם – אריזה גבינה לבנה או גבינת שמנת […]
עוגיות רייבה עם שברי שקדים קלויים
עוגיות רייבה עם שברי שקדים קלויים המרכיבים- 500גרם קמח 200 גרם מרגרינה או חמאה כוס ורבע שמן 1 שקית וניל 1שקית אפיה 250 גרם שקדים קלויים שבורים שקדים לקישוט חצי כוס סוכר אבקת סוכר לגלגול העוגיה אופן ההכנה – מתחילים עם המרגרינה הסוכר והשמן לאחר מכן מוספים את כל המצרכים. לאחר שהבצק מוכן נותנים […]
פשטידת ברוקולי מתאימה גם לשבועות. צביה אורן המרכיבים – חבילה ברוקולי טרי חצי קילו בערך . 3 כפות מיונז שמנת חמוצה 3 ביצים 4 כפות קמח 100 גר פטה 100 גרם צהובה חצי כפית מלח פפריקה מעט אופן ההכנה – מפרידים את הברוקולי לפרחי ברוקולי קטנים. חולטים במים חמים על אש קטנה כ- 8 […]
לא משנה כמה פעמים אכין את האטריות האלה, תמיד הן יגנבו את ההצגה! אינטריה מתכון מבית אמא אביבה ממן המרכיבים- בצל גדול כפית כורכום כף מרק עוף פלפל שחור מלח רבע כפית פפריקה שקית אטריות אופן ההכנה – לטגן בצל גדול חתוך לקוביות עד להזהבה בסיר בינוני . להוסיף את התבלינים ולטגן כדקה את כל […]
פשטידה מהירה והכי קלה להכנה אפשר עם תירס או פטריות מקופסת שימורים המרכיבים- 4 ביצים 2 כוסות קמח 1 אבקת אפייה 250 גביע גבינה 5% גביע שמנת או אשל 1/2 כוס שמן קופסת תירס או פטריות (אפשר גם וגם) 2 בצל ירוק קצוץ מלח ופלפל שחור גבינה צהובה כחצי כוס אופן […]
חלה ולחמניות מושלמות מאותו הבצק מתכון של ארז קומורובסקי המרכיבים- קילו קמח חלה או לחם חצי כוס סוכר כף גדושה שמרים יבשים 2 ביצים חצי כוס שמן זית כ- 2 כוסות מים פושרים תלוי בספיחת הקמח לפעמים צריך להוסיף עוד כרבע כוס כף מלח אופן ההכנה – את כל הפרודוקטים לערבב במיקסר במהירות נמוכה […]
עוגת יוגורט ושמנת נדירהה טעם של פעם קלה טעימה ועשירה עוגת שמנת ויוגורט של חגית אלקבץ המרכיבים- בצק – 4 חלמונים 200 חמאה רכה חצי כוס סוכר 1 סוכר וניל גרידת לימון 300 גרם קמח שקית אבקת אפיה תערובת גבינה ויוגורט – 4 החלבונים 3/4 כוס סוכר 450 גרם יוגורט 400 גרם שמנת חמוצה שקית […]
מגולגלות תמרים אגוזים🔥 ומגולגלות שוקולד המתכון משתפת חני קונאשוילי המרכיבים- 4 כוסות קמח חצי כוס שמן 200 גרם חמאה/מחמאה חצי כוס מיץ תפוזים עדיף טרי/מים 2כפות סוכר או כף אבקת סוכר 1סוכר וניל 1אבקת אפיה קורט מלח אופן הכנה – לערבב את כל המרכיבים עד לאיחוד. לעטוף בשקית. רצוי לקרר כחצי שעה . לחלק ל […]