עוגת קצף וקצפת העוגה הכי טעימה שיש מתכון של חנה שאולוב
המרכיבים – לבצק –
100 גרם חמאה או מרגרינה
2 חלמונים
2 כפות גדושות סוכר
1.5 כוסות קמח תופח
לקצף-
4 חלבונים
1/3 1 כוס סוכר
לקרם –
שמנת מתוקה
חצי כוס חלב
כף נס קפה
פודינג וניל
קרם שוקולד –
להמיס 50 גר’ שוקולד מריר עם כפית שמן
תבנית עגולה 26
אופן ההכנה-
להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף חזק ויציב מאוד .
לשטח על תבנית עגולה עם נייר אפיה – לזלף את הקצף בגודל התבנית העגולה . ולאפות שעה על 150 מעלות עד שהקצף נעשה יבש ויציב.
מכינים בצק פריך לתחתית העוגה –
ללוש את חומרי הבצק ביחד ולשטח בתבנית שאפינו בה את הקצף אפיה ב- 180 מעלות עד שהבצק מזהיב.
מקררים את הבצק.
מכינים קצפת מקציפים שמנת מתוקה / צמחית,חלב ואינסטנט פודינג וניל ,מוסיפים גם נס קפה.
מורחים את הקצפת על הבצק ומניחים מעל את הקצף המרנג האפוי ומקשטים בסירופ שוקולד.
העוגה טעימה יום אחרי במקרר.