רוזלך- זיוה כהן
בצק שמרים קליל ממולא בנוטלה בדיוק כמו שמגישים בלנדוור!
מצרכים לבצק-
כוס חלב פושר
כף שמרים יבשים
שתי כפות סוכר
חצי כוס שמן זית/ קנולה
ביצה 1
1/2 3 כוסות קמח לבן (חצי כוס להוסיף רק אם נדרש הכל תלוי בקמח)
למריחה נוטלה
אופן ההכנה:
לערבב הכל ביחדולהפעיל מקסר וו לישה כ- 5 דקות.
להניח להתפחה קלה הבצק לא תופח יותר מידי אלא מעט.
לאחר לחלק לשלשה כדורים.
לרדד כל שליש ולמרוח נוטלה לגלגל לרולדה ולפרוס פרוסות , להניח על נייר אפיה במרווחים.
לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות עד הזהבה ממש קלה בשוליים שהרוזלך ישארו בהירים.
להוציא מהתנור לקרר ולבזוק אבקת סוכר.