לחם פרסי מסורתי
מתכון מאת – חנה אנטבי
המרכיבים-
2 כפות שטוחות שמרים יבשים
1 כפית סוכר
1/2 2 כוסות מיים פושרים
3 כפות שמן
5 כוסות קמח (700 גרם)
כף מלח
כפית אבקת אפיה
אופן ההכנה –
ללוש הכל במיקסר 10 דקות.
להתפיח שעה ואחר כך להוריד נפח ולהתפיח עוד שעה.
וליצור לחמים שטוחים כמו בצורה שבתמונה – כמו פוקצות אליפסה.
לפני האפיה למרוח ב-
לבשל כוס מים+ 1 כפית קמח+ 1 כפית סודה לשתיה
כשמסמיך מאט להוריד מהאש ולקרר לטמפרטורת החדר
למרוח ועם האצבעות להטביע שורות.
לאפות בחום גבוה 200 מעלות כ 18 דקות, או עד שמזהיב יפה.
בגמר האפיה למרוח עם שמן זית לקבלת ברק.
אפשר לפזר זעתר.
***לא מורחים ביצה.
מורחים
רק בבלילה שבושלה .
(מים קמח וסודה לשתיה).
טובלת ידיים בבלילה ולוחצת ומשטחת את הבצק, יוצרת את הפסים עם האצבעות .
אין צורך במערוך.
במידה ואוהבים קריספי להשאיר פתוח ואם רוצים לחם רך יותר לכסות אותו במגבת בעודו חם.
3 תגובות על “מתכון ללחם פרסי משגע”
למה אין דוגמה איך עושים את הצורה
אפשר עם קמח מלא? תודה
אולי להחליף חצי