עוגה של ילדות
עוגת ספוג עם תותים קצפת וג’לי
אם אין תותים תכינו עם דובדבנים
מתכון – ליה שמאי
המרכיבים-
עוגת בסיס
6 ביצים
1 כוס סוכר
2 כפות מים
1 כוס קמח
לקצפת
2 שמנת מתוקה או לפרווה – ריץ
4 כפות סוכר
4 כפות גדושות פודינג וניל
כף ויסקי – לא חובה
להקציף הכל ביחד עד לקבלת קצף יציב
תותים – כ 10 יח
ג’ל בטעם תות – הכנתי את כל הכמות אבל שמתי רק חצי
אופן הכנה-
בסיס העוגה :
להפריד חלבונים ולהוסיף סוכר בהדרגה שמתקבל קצף יציב להוסיף חלמונים לאחר שמתערבב היטב להוסיף 2 כפות מים – עוצרים את המיקסר
מוסיפים קמח עם כף בתנועות קיפול כדי לשמור על גובה הקצף
לאפות בתבנית קפיצית 26 משומנת היטב עם נייר אפיה – 150 עד 160 מעלות
שהעוגה מוכנה לקרר היטב ולחצות את העוגה באמצע –
להרטיב את תחתית העוגה עם רבע כוס מים + כף סוכר + כף רום
1/3 מכמות הקרם לשים באמצע העוגה את השאר מזלפים בחלק העליון ובצדדים
שמים את חלק העליון –
לחתוך בצורת עיגול
בחלק החתוך להשאיר שכבה דקה של בצק , לסדר את התותים ולהוסיף את הג’ל
בסוף לזלף את יתרת הקרם בצדדים והחלק העליון
בהצלחהההה