עוגת שיש קלה להכנה⚘
מאת – נורית כהן
מרכיבים –
כוס וחצי קמח
שקית אבקת אפיה
2 שקיות וניל
כוס מיץ תפוזים
3 ביצים
3/4 כוס שמן
2/3 כוס סוכר
קורט מלח
לבלילת השוקולד להוסיף–
כף גדושה של שוקולד השחר
כף קקאו
אופן ההכנה –
לשים בקערת המיקסר ביצים וסוכר להקציף ולהוסיף את שאר המרכיבים .אפשר לערבב היטב גם בקערה ומטרפה.
מתאים לתבנית עגולה עם חור או 2 תבניות אינגליש.
ולשפוך 2/3 מהבלילה לתבנית משומנת.
להמיס את כף השוקולד ולהוסיף כף קקאו ,
לערבב היטב ולשפוך ל1/3 מהבלילה הלבנה שנשארה ,ולערבב טוב לבלילת שוקולד אחידה.
את בלילת השוקולד להוסיף בפס ישר על הבלילה הלבנה שבתבנית ולערבב בעזרת סכין בצורה לא אחידה ליצירת טקסטורת השיש באפיה
לאפות בחום של 180 מעלות למשך כ 40 דק עד שהקיסם יוצא יבש.