ארוחת צהריים פשוטה וטעימה
מתכון מהמם של Lian Rahamim
הכינה – Gil Bendalak
עוף ותפוחי אדמה
מתבשל 3 שעות על הגז יוצא פגז.
המרכיבים-
חלקי עוף
תפוחי אדמה לפרוסות
2 בצלים
כורכום
פלפל שחור
מרק עוף קצת
מלח
4 עלי סלרי (כרפס) פרוסים
3 שיני שום פרוס
אופן ההכנה –
מרתיחה את העוף כחצי שעה ומסננת.
חותכת תפוחי אדמה חצי ירח.
בסיר רחב מטגנת את התפוחי אדמה טיפה
ומוציאה.
מטגנת את העוף מהצד של העור עד שישחים קצת
מוציאה.
חותכת 2,3 בצלים לרצועות מטגנת באותו השמן…
מוסיפה שום ותבלינים -כורכום מעט פלפל שחור מרק עוף ומלח
מערבבת טוב טוב מוסיפה את העוף ומים
אח”כ מניחה תתפוחי אדמה ומבשלת על אש בינונית עד קטנה
אחרי שעתיים וחצי מוסיפה פרוסות של כרפס (סלרי) ונותנת לו עוד חצי שעה על הגז
אחרי זה מעבירה לתנור בלי מכסה 200 מעלות עד שמשחים.