קטגוריות
בשר ראש השנה

מתכון למרק תימני אסלי

 

גאולה לוי
מתכון למרק תימני
מאת – גאולה לוי
ככה אבא ז״ל היה מכין
המרכיבים-
בצל
כף פפריקה
כף כורכום
כף חוואיג’ למרק
כף וחצי מרק עוף
קוביות בשר צלעות עם עצם מח /שריר/ אוסובוקו /אפשר בשר ראש או עוף
2 כפות רסק
דלעת  חתיכה לקוביות
תפוחי אדמה 2-3
כף  וחצי קמח לסמיכות.
אופן ההכנה –
לקצוץ בצל גדול ולטגן בשמן בסיר.
לערבב שהבצל זהוב להוסיף תבלינים – פפריקה מתוקה , כורכום כך חוויאג׳ למרק , מרק עוף לערבב ולהוסיף בשר טרי צלעות עם עצמות.
לטגן קצת ולהוסיף רסק .
להוסיף מים , אחרי חצי שעה להוסיף כמה חתיכות דלעת ותפוחי אדמה כמה שרוצים לערבב.
שעתיים על הגז על אש נמוכה ., עד שהבשר רך.
שעה  לפני  הסוף לצקת קצת מרק בקערה להוסיף כף וחצי קמח לערבב לסנן ולהחזיר למרק לסנן טוב .
בהצלחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version