עיג’ה תפוחי אדמה
מתכון מאת –אילנה לוי💜
אפשר גם לאפות וגם לטגן הפעם טיגנתי אותם במקום לאפות בתנור והטעם וואוו.
המרכיבים –
6 תפוחי אדמה
בצל גדול
צרור פטרוזילה
מלח
פלפל שחור
4 כפות קמח/ אפשר כל קמח גם כשל”פ
3 ביצים
אופן ההכנה –
בקערה גדולה לגרד 6 תפוחי אדמה בפומפייה גסה. להוסיף 1 בצל קצוץ דק וצרור שלם פטרוזיליה קצוצה דק. להוסיף כפית שטוחה מלח, לערבב היטב ולהעביר למסננת להגרת הנוזלים למשך שעה.
לסחוט את תפוחי האדמה להוסיף 4 כפות קמח, 3 ביצים, כפית שטוחה פלפל שחור גרוס, לטעום אם צריך מלח, להוסיף. לערבב היטב. ליצור כדורים ולשטח. לטגן במחבת עם שמן בגובה 2 – 3 ס”מ משני הצדדים.
בהצלחה – אילנה לוי💗