מתכון לקובה אורז
משתפת אותנו האלופה – נאוה מלכה
כי להכנת קובה אמיתית אין קיצורי דרך .
קובה אורז מתאימה גם לפסח
המרכיבים-
לעטיפת הקובה-
קילו אורז
חצי קילו בשר עוף טחון
כף מלח
למילוי –
חצי קילו בשר בקר טחון
עלי סלרי
מלח
פלפל שחור
אפשר בהרט
בצל
לרוטב אפשרי כל רוטב –
רוטב עגבניות..
רוטב חמוסטה..
רוטב סלק..
רוטב במיה..
רוטב דלעת..
הפעם הכנתי עם מרק ירקות
אופן ההכנה –
קילו אורז להשרות בקערה עם מים למשך שעה…
לסנן טוב ולייבש לפחות שעתיים..
לטחון את האורז במטחנה של תבלינים העיסה צריכה להיות כמו סולת…
להוסיף לעיסה של האורז חצי קילו בשר עוף טחון.. להוסיף כל פעם קצת וללוש להוסיף כף שטוחה מלח..
לאחר שמוסיפים את הבשר כל פעם קצת לשים טוב לבצק נוח..אם יבש תוסיפו קצת מים..(אני לא הוספתי כי האורז רטוב)…
מילוי –
חצי קילו בשר בקר לקצוץ בצל ,עלי סלרי קצוצים, מלח פלפל שחור לערבב טוב.
בידיים רטובות לקחת פיסות בצק לשטח על כף היד למלא בבשר הטחון לסגור לגלגל.
אפשרי כל רוטב ..
רוטב עגבניות- מתכון כאן –
רןטב חמוסטה. – מתכון כאן
רוטב סלק- מתכון כאן
רוטב במיה – מתכון כאן
רןטב דלעת.- מתכון כאן
הפעם הכנתי עם מרק ירקות..
לשים את הכדורים בזהירות כל פעם קצת כדי שהרוטב לא יתקרר כשהסיר רותח לבשל 20 דקות..