קטגוריות
טבעוני עוגות עוגות פרווה ראש השנה

שטרודל תפוחים קלאסי הוא קינוח החג שלי

 

Judy Palti
שטרודל תפוחי עץ
קינוח החג שלי
מאת ג’ודי פלטי
המרכיבים-
חבילה של בצק עלים- 300 גר’ בצק מצונן
(או לקחת בערך שליש מבצק של קילו )
5 תפוחי עץ ירוקים מזן סמית,
1 כף סוכר
1 כפית קינמון
מיץ מחצי לימון
ריבת משמש
או כל ריבה טובה אחרת,
3-4 כפות פירורי לחם לבנים ( לא מתובלים)
למריחה על הבצק ביצה שלמה
עם 1 כף סילאן.
אופן ההכנה-
לקלף ולגלען את התפוחים. לחתוך לרבעים להכניס למעבד מזון
ולרסק בהפסקות את התפוחים . תפוחי העץ צריכים להיות חתוכים
לקוביות בינוניות.
להעביר את התפוחים לקערה להוסיף אליהם את מיץ הלימון הסוכר
הקינמון ולערבב מעט.
לרדד את הבצק למלבן, למרוח עליו שיכבה של ריבה , על הריבה לפזר
את פירורי הלחם. להניח את התפוחים בקצה הקרוב אליך ולגלגל
שטרודל. לעשות חתך קטן על הבצק ברוחב של פרוסה “נדיבה” .
(להוצאת האדים בזמן האפייה )
למרוח את הבצק עם הביצה המעורבת עם הסילאן.
לאפות 200 מעלות בטורבו עד הזהבה. כ- 30 דקות.
לקרר וזרות על העוגה אבקת סוכר.

2 תגובות על “שטרודל תפוחים קלאסי הוא קינוח החג שלי”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version