קטגוריות
Uncategorized טבעוני צמחוני ראש השנה

הסלט המהמם הזה יככב אצלכם בחג, תשמרו מתכון

אלונה טריסקר

לקראת ראש השנה,
משתפת במתכון לסלט מדהים שיכול לגנוב את ההצגה בשולחן החג.

ניתן לפזר מעל גם גרגרי רימון, מוסיף המון.

מתכון לסלט בריאות (10-12 סועדים)

אפשר להכין חצי כמות

מאת – אלונה טריסקר

המרכיבים

-עלי בייבי קצוצים גס
-נבטי חמניה
-צנונית חתוכות לפרוסות – 8-6 יח’
-סלק מבושל – 3 יח’
-ברוקולי טרי – מארז אחד
-אדממה – 400 גרם לפני בישול
-עדשים שחורות – 200 גרם לפני בישול
-פטרוזיליה קצוצה – חופן
-נענע קצוצה – חופן
-בוטנים – 80 גרם
-חמוציות – 100 גרם

אופן ההכנה
-בישול עדשים שחורות:
1.שמים את העדשים בסיר, ממלאים במים עד מעל גובה העדשים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. (לא מוסיפים מלח! מלח מונע מהעדשים להתרכך)
2.מנמיכים את האש אך שומרים על רתיחה מתונה ומבשלים כ-15 דקות או עד שהעדשים מתרככות אבל נשארות נגיסות ולא מתפרקות.
3.מסננים את העדשים מהמים ומקררים לטמפרטורת החדר.

-בישול סלק:
מניחים את הסלקים בסיר רחב, מוזגים מים לגובה של 2 ס”מ, מכסים, מרתיחים ומבשלים 20 30 דקות. (יש לדאוג שהסלק ישאר נגיס מעט) מכבים ומצננים. לאחר שהצטננו, מקלפים תחת ברז מים, מומלץ עם כפפות, וחותכים לקוביות.

-בישול אדממה:
1.מרתיחים כמות נדיבה של מים, שופכים לסיר ומוסיפים מלח.
2. שופכים את האדממה לסיר ומניחים לרתוח כמה דק.
3.מסננים, שולפים את הפולים מהקליפה ומצננים.

בישול ברוקולי:
1.מחלקים לפרחים וגבעולים.
2.מרתיחים מעט מים מומלחים וחולטים בלי מכסה רק עד שהברוקולי מתרכך מעט.

רוטב:
-דבש – 74 גרם (ניתן להמיר בסילאן)
-חרדל דיז’ון – 20 גרם
-חומץ – 26 גרם
-לימון – 20 גרם
-שמן זית – 44 גרם
-מלח ופלפל

הרכבת הסלט:
מערבבים בקערה את עלי הבייבי, נבטי חמניה, צנוניות, סלקים, אדממה, עדשים שחורות, פטרוזיליה, נענע, בוטנים וחמוציות.
מתבלים ברוטב ומניחים בכלי ההגשה.

בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version