רולדה בטעם של פעם
המתכון של ליטל אשואל
מאת – Shiraz aboudy
המרכיבים –
4 ביצים מופרדות בגודל L
חצי כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
חצי כוס שמן
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח
1 אבקת אפייה
לקרם:
1.5 מיכל שמנת מתוקה/צמחית לפרווה
1 אינסטנט וניל
5-6 תותים קוביות קטנות ושוות בעונה או כל פרי אחר
אופן ההכנה –
בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים, תחילה ללא סוכר עד שמתחיל להיווצר קצף לבן, מוסיפים סוכר וסוכר וניל ומקציפים כ4-5 דק’ נוספות לקצף תפוח מאד.
בקערה נפרדת, מערבבים יחד חלמונים ותמצית וניל ויוצקים אל החלבונים המוקצפים תוך כדי הקצפה עד להטמעה.
מנפים יחד קמח ואבקת אפייה, מוסיפים לתערובת החלבונים ומערבבים עם מרית בתנועות קיפול.
לאחר מכן, לוקחים כף גדושה מן התערובת ומוציאים אל השמן ומערבבים.
מוסיפים חזרה לתערובת ומערבבים עד שהשמן נטמע בתערובת. הדבר הוא בעצם השוואת מרקמים.
יוצקים את התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה (אין צורך לשמן) ומשטחים על פני שטח נייר האפייה.
אופים כ12-15 דק’.
מוציאים מהתנור ומיד מגלגלים לרולדה כשהבצק עוד חם. משאירים כך לחמש דק’.
משחררים את הגלגול ומסירים את נייר האפייה.
מקציפים שמנת מתוקה עם אינסטנט וניל לקרם יציב. מורחים על כל שטח הרולדה. מפזרים קוביות תותים ומגלגלים.
מקררים לפחות שעתיים לפני ההגשה, תהנו!!